activitat d'interès general

Els gimnasos, obligats a tancar, reivindiquen la seguretat dels seus espais

L'associació del sector europeu del fitnes, EuropeActive, ressalta que la taxa mitjana d'infecció se situa en el 0,78 per 100.000 visites

-FOTODELDÍA- EA1865. MILÁN (ITALIA), 19/10/2020.- Una usuaria protegida con mascarilla desinfecta una cinta de correr al final de una sesión de entrenamiento en un gimnasio de Milán, Italia. este lunes. Italia registró 9.338 nuevos contagios de coronavirus en las últimas 24 horas, un aumento menor al de los últimos días pero cuando se hicieron muchas menos pruebas de lo habitual por el fin de semana, según el boletín de hoy el Ministerio de Sanidad. EFE/EPA/DANIEL DAL ZENNARO

-FOTODELDÍA- EA1865. MILÁN (ITALIA), 19/10/2020.- Una usuaria protegida con mascarilla desinfecta una cinta de correr al final de una sesión de entrenamiento en un gimnasio de Milán, Italia. este lunes. Italia registró 9.338 nuevos contagios de coronavirus en las últimas 24 horas, un aumento menor al de los últimos días pero cuando se hicieron muchas menos pruebas de lo habitual por el fin de semana, según el boletín de hoy el Ministerio de Sanidad. EFE/EPA/DANIEL DAL ZENNARO / DANIEL DAL ZENNARO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Federació Nacional d’Empresaris d’Instal·lacions Esportives (Fneid) ha reivindicat que els centres esportius són espais segurs després del tancament de gimnasos decretat a Catalunya i ha demanat a les autoritats que les restriccions siguin proporcionals amb la contribució de cada activitat a la propagació del virus.

La Fneid ha explicat en un comunicat que, en el cas de les instal·lacions esportives i dels gimnasos, aquesta contribució és «insignificant» ja que, segons l’associació del sector europeu del fitnes, EuropeActive, la taxa mitjana d’infecció se situa en 0,78 per 100.000 visites. 

A més, la Federació ha apuntat que, segons el Ministeri de Sanitat, el percentatge total de brots associats a les activitats esportives (incloent-hi les activitats de contacte) és del 0,28% del total d’Espanya.

El gerent de la Fneid, Alberto García, ha assenyalat que les instal·lacions permeten una traçabilitat «que cap altre sector ofereix», cosa que «facilita una ràpida actuació en cas de ser necessària». 

Notícies relacionades

La Federació ha insistit que els centres esportius són un «agent clau en la lluita contra la Covid-19», per la qual cosa defensen que és necessari mantenir-los operatius durant la crisi sanitària.

Així mateix, ha recordat que l’esport ha sigut declarat «activitat d’interès general» pel Congrés dels Diputats en una proposició no de llei aprovada la setmana passada.

Temes:

Coronavirus