AMB LIMITACIÓ D'AFORAMENT

Els gimnasos s'adapten a la nova normalitat

Els clients portaran guants, mantindran la distància social i es rentaran les mans constantment

undefined48160865 barcelona   14 05 2019   barcelona   usuarios del gimnasio s200510151603

undefined48160865 barcelona 14 05 2019 barcelona usuarios del gimnasio s200510151603 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Álex Giménez (Efe)

Els gimnasos espanyols, un sector en alça abans del confinament, preparen la seva reactivació després de dos mesos d’aturada obligatòria per la crisi de la nova malaltia Covid-19 per afrontar la seva «nova normalitat» particular, en la qual guants i mascaretes seran tan necessaris com ho eren tovalloles i refrigeris fins ara.

Pel que fa a les seves infraestructures, els clubs de ‘fitness’, centres caracteritzats per la seva alta concentració de clients, hauran d’adoptar nous protocols de seguretat. Tal com expliquen a EFE responsables de la cadena de gimnasos DiR, amb una cinquantena de centres i més de 100.000 socis, l’entrada de clients serà molt més estricta en la reobertura, amb limitacions obligades d’aforament d’entre «el 30% i el 50%» i la desaparició dels vestuaris, que ja no disposaran de dutxes i fonts, i serviran únicament per «guardar objectes personals».

Distància social i rentat de mans

Respecte a l’experiència de l’usuari, el distanciament social de metre i mig, la desinfecció de mans i l’ús de mascaretes i guants serà de compliment obligatori. «Jo l’únic canvi que notaré és que portaré guants i mascareta. És un escenari una mica rocambolesc perquè mai ens he, vist en aquesta situació», va explicar a EFE Manu Soto, entrenador personal a la cadena Duet Fiet de Barcelona.

Manuel, que treballa des del 2018 a la capital catalana gràcies a l’acord que manté la seva empresa, Ensa Sport, amb la cadena Viva Gym, propietària de Duet Fiet, assegura que, més enllà de l’atípic distanciament social, els usuaris del gimnàs no notaran grans canvis en el seu dia a dia. «Tot dependrà del client. Jo he fet un tempteig amb els meus i tots estan desitjant tornar al gimnàs. Només un o dos m’han dit que no els importaria treballar a l’aire lliure pel temor i les mesures de seguretat», va comentar l’entrenador.

Control d’aforament

Viva Gym, líder en el sector a nivell peninsular amb 49 gimnasos a Espanya i 43 a Portugal, encara està ultimant els protocols de seguretat, tot i que les mesures a adoptar estaran basades en torns d’accés. «Per al control d’aforament es farà una mena de llista perquè els usuaris apuntin els seus horaris. Es controlarà tot perquè sigui el més coherent possible», va afegir Manuel.

Sobre la possible realització de tests a entrenadors i clients, el sevillà va assegurar que, almenys de moment, l’empresa es limitarà a prendre’n la temperatura i fer tasques de desinfecció intensives.

Sis mesos

Notícies relacionades

Malgrat els esforços per posar facilitats a l’usuari, les perspectives de futur dels principals operadors de gimnasos a Espanya, el negoci de la qual creixia a un ritme mitjà del 7,4 % en el primer trimestre de l’any, no són positives. Segons recull l’últim estudi elaborat pel portal especialitzat en economia esportiva ‘Palco23’, el 64,2 % dels grans grups que gestionen centres de ‘fitness’ creu que els usuaris tardaran més de sis mesos a recuperar la confiança per acudir a centres amb normalitat.

Manuel, d’altra banda, es va mostrar més optimista amb la tornada al treball, al considerar que el ‘boom’ dels entrenaments a casa durant les primeres setmanes de confinament «ha baixat molt» i que la gent està «desmotivada per anar al gimnàs». «Hi ha persones amb recel pels espais tancats o la higiene, però crec que la tornada serà bona perquè la gent vol tornar a la normalitat i troba a faltar l’entrenament que feien al gimnasos», va sentenciar l’entrenador personal.