avís del ministre illa

La Generalitat ultima un confinament perimetral perquè l'alarma no permet el domiciliari

Fonts del Govern insisteixen que no hi ha cap mesura tancada encara

undefined55610414 barcelona 26 10 2020  las ramblas pr cticamente vac as a las201028195259

undefined55610414 barcelona 26 10 2020 las ramblas pr cticamente vac as a las201028195259 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Catalunya està abocada al confinament perimetral del seu territori, ja que l’estat d’alarma aprovat diumenge no contempla el confinament domiciliari. El ministre Salvador Illa ha explicat que, amb aquest instrument, no és possible: «Ni d’un dia, ni de dos dies, ni de cap de setmana», ha conclòs el titular de Sanitat a TV-3. D’aquesta manera, aquesta opció quedaria descartada, per evitar una probable negativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En aquest context, la Generalitat ultima la seva resposta i tindrà preparades per a aquest dijous noves restriccions per contenir la Covid, en el marc del Procicat. En concret, hi ha sobre la taula diverses opcions, tot i que fonts del Govern consultades per l’ACN insisteixen que encara no hi ha res decidit.

Aquest dimecres, diversos membres del Govern han celebrat contactes inicials amb experts de Salut i Protecció Civil, a fi d’analitzar el problema des d’un punt de vista sanitari, econòmic i social. La reunió ha durat gairebé quatre hores.

«Ventall de possibilitats»

Notícies relacionades

Illa responia així a la proposta de la Generalitat d’implantar un confinament total a Catalunya el pròxim dissabte i diumenge, tot i que ha recordat que el decret sí que permet que les comunitats ordenin «confinaments perimetrals molt estrictes».

«Crec que hi ha un ventall de possibilitats prèvies que ens podrien permetre estabilitzar i rebaixar la corba», ha afirmat Illa, que ha apostat pels confinaments perimetrals en municipis o barris concrets o altres mesures restrictives per aturar els contagis.