Dades d'avui dimecres

Els ingressos hospitalaris i l'ocupació de les ucis continuen pujant a Catalunya

En les últimes 24 hores s'han detectat prop de 5.000 nous contagis i hi ha hagut 38 morts

Els ingressos hospitalaris i l'ocupació de les ucis continuen pujant a Catalunya

Manu Mitru

Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya suma aquest dimecres 4.854 nous contagis en les últimes 24 hores i un descens de l’índex de rebrot després de dies disparat, i se situa en 840, davant els 887 d’ahir.

La xifra total de contagis ja és de 244.972, uns números que no fan més que pujar, malgrat el tancament de bars i restaurants, una mesura que compleix dues setmanes aquest divendres. Queda en suspens, després de l’aplicació d’un toc de queda a Espanya i un estat d’alarma que el Govern considera insuficient, els confinaments de cap de setmana a CatalunyaDe fet, la majoria d’autonomies es dirigeixen al tancament de les seves ‘fronteres’ abans del pont de Tots Sants.

La xifra global de morts des de l’inici de la pandèmia se situa en 13.896. Un total de 38 persones han perdut la vida en les últimes 24 hores pel coronavirus (ahir en van ser 25), segons les dades reportades aquest dilluns per Salut. Quant als pacients ingressats actualment a Catalunya, la xifra continua pujant i passa a 2.205, davant els 2.138 d’ahir.  

Un total de 398 pacients es troben en la unitat de cures intensives, una xifra també en creixement durant els últims dies (ahir 368).

Notícies relacionades

Baixa el risc de rebrot a Barcelona

Com ahir, l’índex del risc de rebrot va a la baixa a la ciutat de Barcelona (ha passat de 723 a 665), on en les últimes hores han mort 7 persones per coronavirus.  També en aquell període hi ha hagut un augment de 1.093 nous casos, així com d’ingressos hospitalaris, 398 davant els 381 d’ahir, i de persones a les ucis (82 davant els 69 reportats aquest dimarts).