ESTAT D'ALARMA

¿Puc passejar el gos durant el toc de queda? ¿Hi ha altres excepcions?

La Generalitat fixa excepcions a aquesta norma per a les persones que no els puguin passejar i atendre per motius laborals entre les 4.00 i les 6.00 hores

També es podrà desplaçar al domicili si han anat a un espectacle amb un límit d'horari de les 23.00 hores, després de tancar els recintes a les 22.00 hores

¿Puc passejar el gos durant el toc de queda? ¿Hi ha altres excepcions?

JORDI COTRINA

Es llegeix en minuts

El Periódico

L’entrada en vigor del toc de queda després de la publicació del Reial Decret de l’estat d’alarma 926/2020 obligarà a tota una sèrie de mesures de restriccions de mobilitat que també afectarà passejar les mascotes fora dels horaris delimitats per la Generalitat de Catalunya. 

En la seva compareixença per informar de les limitacions des del Procicat, el conseller Miquel Sàmper ha assenyalat que estarà permès treure a passejar els gossos i mascotes entre les 6.00 hores del matí fins a les 22.00 hores de la nit. En el cas que s’hagi d’entrar a treballar abans de les sis del matí, es permetrà que es passegin i atenguin els animals entre les 4.00 i les 6.00 hores.

«Qui porti un gos i acrediti que viu a poca distància no necessitarà justificar-ho d’una altra manera, però cal ser coherents. En la primera onada el tema del gos va ser utilitzat per gent que no va fer un ús adequat d’aquesta circumstància. No portem aquesta mesura a un terreny que pugui generar incredibilitat. No ens fem trampa», ha manifestat el conseller d’Interior Miquel Sàmper.

Espectacles culturals 

Quant als espectacles culturalss’exigirà l’entrada per demostrar tant el lloc com l’hora d’acabament (màxim a les 22.00 hores), havent de tornar al domicili a les 23.00 hores. El problema pot arribar per a les persones que visquin lluny dels llocs on es representin els espectacles, que en el cas d’acabar a les deu de les nits és possible que no arribin abans de les 23.00 hores al seu domicili.

Necessitats sanitàries

També són excepcions a la reducció de la mobilitat el desplaçament per a l’assistència sanitària o a una farmàcia pròxima al domicili, en situacions d’urgència que requereixin l’atenció de persones grans, o persones que tenen diagnosticat un trastorn que justifiqui una sortida en les hores restringides, sempre justificades i documentades.

Notícies relacionades

Necessitats laborals

Altres excepcions al·ludeixen al desplaçament de les persones treballadores quan no sigui possible el teletreball i sempre degudament justificat per l’empresa. També estaran permeses les sortides per obligacions judicials.