Catalunya, sense fre, suma més de 6.000 nous casos i supera els 700 punts de l'índex de rebrot

Catalunya, sense fre, suma més de 6.000 nous casos i supera els 700 punts de l'índex de rebrot

David Zorrakino - Europa Press

Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte Catalunya suma 6.073 nous contagis en les últimes 24 hores i un augment brutal del rebrot, ja que se situa en 713,37 contra els 635,71 d’ahir. La xifra total de contagis ja és de 225.901, unes xifres que es donen en un context de la possible aplicació d’un toc de queda a la comunitat. De fet, Euskadi, Catalunya, Astúries, Extremadura, Cantàbria, la Rioja, Navarra i Melilla reclamen la mesura, que podria decidir-se demà en un Consell de Ministres extraordinari

La xifra de morts se situa en 13.773. Un total de 48 persones han perdut la vida en les últimes 24 hores pel coronavirus, segons les dades reportades aquest divendres per Salut. 

Quant als pacients ingressats actualment a Catalunya, la xifra continua pujant i passa a 1.743.  Un total de 325 pacients es troben ingressats en unitats de cures intensives, una xifra també en creixement durant els últims dies. Les ucis, per tant, tornen a estar en perill i a punt del col·lapse.

Reunió extraordinària

En vista d’aquest panorama, el Govern ja es va reunir aquest divendres de forma extraordinària per sol·licitar a l’Executiu central la declaració de l’estat d’alarma a Catalunya contra l’avenç imparable de la segona onada del coronavirus.

L’objectiu d’aquesta mesura és poder augmentar les restriccions de mobilitat i decretar un «toc de queda nocturn» que, segons va detallar el president en funcions, Pere Aragonès, s’aplicaria des de les 11 de la nit fins a les 6 del matí. El Govern no va aclarir si les noves mesures portaran el final del tancament de bars i restaurants.

Notícies relacionades

Més de 1.000 nous contagis a Barcelona

Pel que fa a Barcelona, les dades també són elevadíssimes. Aquest dissabte Salut ha comunicat un augment 1.253 nous contagis a la capital catalana, que té un índex de rebrot molt més elevat que ahir, de 644,50 (contra els 583,53 de divendres). En total, ja s’han contagiat 54.591 persones, de les quals 4.600 han mort (17 en les últimes 24 hores). Un total de 330 persones estan ingressades, de les quals 58 són en unitats uci.