30 d’oct 2020

Anar al contingut

Durant la pandèmia

La demanda benèfica de menjar es multiplica per tres a Catalunya

Les entitats de la Taula del Tercer Sector atenen 700.000 persones

Europa Press

La demanda benèfica de menjar es multiplica per tres a Catalunya

Quique Garcia

La Taula del Tercer Sector ha advertit aquest dissabte que durant els tres mesos d’estat d’alarma les entitats socials han triplicat les demandes d’alimentació i han doblat les d’ajuda per a la vivenda a Catalunya.

Per això, amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa que s’ha celebrat el 17 d’octubre, la Taula ha impulsat la campanya ‘Trenquem el cercle de la pobresa’, va informar en un comunicat. Ho ha fet a través d’un vídeo en el qual apareixen representants de diferents federacions que formen part de la Taula del Tercer Sector i representants d’institucions catalanes.

700.000 atesos

Segons les entitats, durant els mesos d’estat d’alarma s’ha atès a 700.000 persones a Catalunya i, en aquest sentit, el vídeo destaca que «la Covid-19 ha empitjorat les condicions de vida de persones que ja estaven en situació de pobresa».

A més, la Taula explica que «les persones en situació de pobresa tenen més risc de contagiar-se perquè viuen en vivendes amb pitjors condicions, compartits i massificats i en zones densament poblades».