declaracions incendiàries

Mitjà atribueix els morts a un Govern «perillosament incompetent»

L'investigador assegura que a la consellera Vergés li falta «coneixement i humilitat»

«No hauríem de permetre que en unes eleccions mantinguessin el lloc de treball», afegeix

zentauroepp38192124 oriol mitja200411173307

zentauroepp38192124 oriol mitja200411173307 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Acn

L’investigador Oriol Mitjà ha atribuït la taxa de morts a Catalunya a un Govern «perillosament incompetent» i ha assegurat que a la consellera de Salut, Alba Vergés, «li falta coneixement en medicina, salut pública i la humilitat per escoltar els experts que en saben». 

«Les persones que han estat al capdavant han sigut perillosament incompetents i no hauríem de permetre que en unes eleccions mantinguessin el lloc de treball», ha etzibat a TV3, on ha remarcat que els ciutadans d’Alemanya han tingut 10 vegades menys possibilitats de morir que els catalans, i els japonesos, 100 vegades menys. «Això ho atribueixo directament a les decisions i a la falta de capacitat de prendre decisions d’una manera prou àgil», ha afegit.

Mitjà ha carregat contra les «cúpules directives on hi ha hagut batalles partidistes», i ha insistit que «no hi ha hagut prou preparació per poder entendre les eines des del punt de vista diagnòstic i terapèutic que poguessin prevenir una part d’aquestes morts.

Segons ell, una «gran proporció» s’hauria pogut evitar. «Els líders han fallat a l’hora de prendre aquestes decisions i han fallat des del principi», ha insistit.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha remarcat que ell només és partidari de mesures restrictives si no hi ha més remei, i ha insistit que la clau és ser proactiu, posar més personal, rastrejadors i fer molts tests d’antígens ràpids.

«Si el Govern fa una aposta forta per posar diners ens estalviarem tres coses: la incidència i el contagi, mitigar els ingressos i disminuirem el nombre de morts», ha conclòs.