Oriol Mitjà qüestiona la capacitat de Fernando Simón per gestionar la pandèmia

L'epidemiòleg considera que el director del CCAES «no té les habilitats» ni el currículum i opina que «no dona la talla»

mitja-simon

mitja-simon

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha criticat aquest dimarts la gestió que Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), ha fet de l’epidèmia, i ha afirmat que Simón «no té les habilitats» ni el currículum per gestionar la crisi del coronavirus. «No dona la talla», ha resumit.

En declaracions a RAC-1, Mitjà ha assenyalat que Simón és «molt bona persona» i bon orador i que no li qüestiona la seva dedicació, però sí les seves habilitats, que el científic català considera que no té. «No té el currículum per fer-ho, no dona la talla», ha dit.

Ha assegurat que Simón no té l’especialitat MIR i que no s’ha dedicat al camp de l’epidemiologia. Li ha reconegut que és molt bo en treballs de camp, logística i anàlisi de dades, però que això no és suficient. «Explica molt bé la part descriptiva, però no volem això. Volem que ens digui què hem de fer per reduir incidències i nombre de morts», ha reclamat.Mitjà opina que a l’Estat «li agrada més algú més temperat», però ha defensat que si es parla de vides humanes «és molt més important que hi hagi persones que no siguin tan temperades però molt més efectives a l’hora de prendre decisions». En aquest sentit, ha assenyalat que la gestió de Simón «ha sigut molt pitjor de la que han posat en marxa altres països amb els mateixos coneixements». Ha afegit que el coneixement dels científics d’altres zones és «infinitament superior» al de Simón.Segons Mitjà, l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero li va expressar la mateixa opinió sobre Simón i li va dir que el comitè científic espanyol havia «fracassat» i no s’havia deixat ajudar per l’Ambaixada de la Xina.

Catalunya, «igual de malament»

Notícies relacionades

Mitjà ha denunciat també que hi ha hagut una «falta de reacció per organitzar comitès d’experts que lideressin la pandèmia», tant en el conjunt de l’Estat com a Catalunya. «Ho han fet igual de malament», ha apuntat, després de lamentar que la gestió de la pandèmia a Espanya ha sigut «molt polititzada».

S’ha pronunciat també sobre la situació a Madrid i ha apostat pel confinament domiciliari estricte «de manera gairebé immediata» per doblegar la corba a la comunitat madrilenya. «Haurien de fer un confinament a casa de manera que no hi hagués contacte entre ciutadans», ha defensat.