Després de tombar el de Madrid

La Justícia ratifica els confinaments a Palència, Lleó i San Andrés

zentauroepp55321343 varios sanitarios en la unidad de cuidados intensivos  uci  201008184229

zentauroepp55321343 varios sanitarios en la unidad de cuidados intensivos uci 201008184229 / Eduardo Parra

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, TSJCiL, ha ratificat les ordres de la Junta de confinament perimetral de Lleó, Palència i la localitat lleonesa de San Andrés del Rabanedo, plantejades, conforme a l’ordre del Ministeri de Sanitat per contenir la pandèmia. 

La decisió arriba un dia després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) rebutgés ratificar les restriccions vigents des del 2 d’octubre passat a deu localitats de la Comunitat de Madrid, inclosa la capital. 

En un breu comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat ha anticipat aquest divendres aquest suport, que posteriorment detallarà, segons ha explicat.

Des del 7 d’octubre passat els 233.000 veïns de les ciutats de Palència i Lleó i del municipi de San Andrés de Rabanedo, al raval de la capital lleonesa, estan confinats perimetralment després de superar la incidència acumulada de 500 casos per 100.000 habitants, un 14% de tests positius i un 35% de malalts de Covid a les ucis.

El butlletí oficial de la Comunitat, el Bocyl, va publicar el dia anterior les respectives ordres de la Conselleria de Sanitat amb nou mesures restrictives, que inclou el confinament perimetral, si bé es permet la mobilitat entre Lleó (125.000 habitants) i San Andrés de Rabanedo (30.000), i que ara hauran de comptar amb l’aval de la justícia. 

Es tracta d’aplicar les mesures aprovades pel Ministeri de Sanitat en l’ordre del 30 de setembre, que en principi afecten els municipis de més de 100.000 habitants tot i que aquesta mateixa norma deixa a la competència autonòmica decidir en nuclis de menor població, on segons les ordres de la Conselleria de Sanitat, és lògic que s’apliquin les mateixes mesures en els casos en els quals hi hagi una situació d’alt risc de transmissió descontrolada.

Norma ministerial

Notícies relacionades

Les ordres de la Junta recorden que la norma ministerial estableix nou mesures, entre les quals la restricció de l’entrada i sortida en municipis, limitació a sis persones en la participació d’agrupacions i reducció d’aforaments i horaris en el desenvolupament de determinades activitats.

Els tres municipis afectats presenten incidències superiors als 500 casos per 100.000 habitants, amb un acumulat de positius sobre test en els últims 14 dies superior al 14% i les ucis amb una ocupació de llits Covid de més del 35% de la dotació habitual.