Demana la dimissió de Vergés

La patronal d'oci de Catalunya arremet contra Salut pel canvi de criteri

La Fecasarm exigeix a la consellera Vergés rectificar o dimitir per haver «arruïnat» 30.000 famílies

Argimon demana disculpes però argumenta que «no és el millor moment» per reobrir

zentauroepp54237127 discoteca200726132607

zentauroepp54237127 discoteca200726132607 / Manu Fernandez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Federació Catalana d’Associacions de Restauració i Musicals de Catalunya (Fecasarm) ha exigit a la consellera de Salut, Alba Vergés, una rectificació sobre la paralització de la reobertura dels locals d’oci nocturn i, en cas contrari, la seva dimissió. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reaccionat a aquest malestar disculpant-se amb les 30.000 famílies que depenen econòmicament del sector. Ha reconegut «algun error» en la gestió però ha argumentat que «ara no és el millor moment» per reobrir. «Les dades no són bones i no ho seran els pròxims dies», ha advertit abans d’afirmar que es mira d’«hibernar uns dies o setmanes la decisió».

En un comunicat, la patronal d’oci nocturn ha criticat els canvis de criteri «sobtats» i ha alertat que molts empresaris ja han anul·lat els ertos dels treballadors dels ertos, han comprat producte i fins i tot han venut entrades i cobrat reserves a clients.

L’organització ha insistit que la decisió ha arribat «poc més de 24 hores després» que la mateixa Generalitat aprovés la reobertura amb limitacions. L’organització ha acusat Vergés d’«arruïnar» 30.000 famílies i ha anunciat reclamacions de responsabilitat patrimonial.

La Fecasarm ha apuntat que aquest no és el primer canvi de criteri del Departament de Salut, que ja va fer marxa enrere en l’obertura de les discoteques 72 hores després de permetre que obrissin amb el final de l’estat d’alarma. Posteriorment van poder obrir fins al 24 de juliol sense pista de ball i des d’aleshores es va decretar novament el seu tancament.

«No té nom»

«Des d’aquella data, 24 de juliol, els contagis a Catalunya no han fet més que augmentar i el responsable no ha sigut l’oci nocturn», ha defensat la Fecasarm.

En aquesta ocasió, ha afirmat que la mateixa Generalitat havia reconegut que les activitats d’oci nocturn legal «eren un clar aliat de cara a lluitar contra el ‘botellon’» i n’havia anunciat la reobertura però tot i així ha fet marxa enrere.

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha afirmat que el que ha fet Salut «no té nom» i ha expressat la seva indignació. «Han jugat novament amb el pa de més de 30.000 famílies que no es mereixen el que els estan fent deixant-los a l’estacada sense cap ajut econòmic», ha manifestat. 

Reclamació de responsabilitat patrimonial

Notícies relacionades

La Fecasarm ha acusat també Vergés d’haver actuat «a traïció enganyant el sector» i d’haver «jugat amb el pa dels seus fills». Ha fet referència al fet que el secretari de Salut, Marc Ramentol, va atribuir aquest dimecres al matí a problemes de procediment jurídic la no-publicació de la resolució de l’obertura, «quan realment no hi havia cap intenció de publicar-la».

La Fecasarm s’ha adherit a la Plataforma d’Empresaris Afectats per la Covid-19, que es troba preparant una reclamació col·lectiva per reclamar responsabilitat patrimonial en l’Estat i en les comunitats autònomes pel seu «funcionament anormal» durant la pandèmia. En aquest sentit, ha anunciat que «ben aviat» començaran a presentar reclamacions de responsabilitat patrimonial contra l’Estat i la Generalitat i després aniran al Tribunal Suprem (TS).