A espanya

Càritas alerta: la inestabilitat laboral greu afecta 7,8 milions de persones

Gairebé la meitat dels treballadors té una jornada parcial indesitjada, segons els informes 'Economia Solidària' i 'Focus'

En el 16,4% de les famílies, el sustentador principal manté una relació molt insegura amb l'ocupació, adverteixen

zentauroepp53637197 barcelona  08 05 2020 coronavirus covid 19 en barcelona  ras200623185904

zentauroepp53637197 barcelona 08 05 2020 coronavirus covid 19 en barcelona ras200623185904 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

No poder afrontar despeses imprevistes o haver de demanar diners a parents o amics són algunes de dificultats econòmiques que pateixen 7,8 milions de persones a Espanya, en situació d’inestabilitat laboral greu, per la temporalitat dels treballs o que subsisteixen amb llocs de treball informals, segons les organitzacions Càritas i Foessa. 

Durant la presentació dels informes ‘Economia Solidària’, de Càritas, i ‘Focus’, de Foessa, sobre vulneració de drets, les organitzacions han alertat que gairebé la meitat dels treballadors té una jornada parcial indesitjada. 

En el 16,4% de les famílies, el sustentador principal manté una relació molt insegura amb l’ocupació, cosa que arriba a afectar els 7,8 milions de persones que viuen en aquestes llars. 

És especialment vulnerable la situació de 615.000 persones que subsisteixen amb llocs de treball informals, denuncien les organitzacions catòliques, coincidint amb la celebració de la Jornada Mundial pel Treball Decent. 

Notícies relacionades

«Són persones que pateixen la màxima expressió de la precarietat laboral al veure trepitjats els seus drets sense poder agafar-se a l’arbitratge de la justícia ni a cobertures socials en els períodes menys favorables», ha explicat Raúl Flores, coordinador d’Estudis de Càritas. 

Per la secretària general de Càritas, Natalia Peiro, «és urgent un canvi de paradigma i la protecció del dret al treball i d’un model d’economia basat en les persones; és necessari repartir d’una manera més justa l’ocupació i reconèixer el treball de cures».