efectes del coronavirus

Els Reis, pendents del tancament de Madrid per assistir als premis Princesa d'Astúries

La Casa del Rei manté, de moment, la presència de Felip i Letizia a Oviedo, però «això evoluciona dia a dia», matisa

GRAF9837. PALMA, 07/08/2020.- El rey Felipe VI (d), la reina Letizia (i), la princesa Leonor (2d) y la infanta Sofía (2i) a su llegada al Palacio de Marivent, en Palma de Mallorca, en el inicio de sus vacaciones veraniegas en Mallorca. EFE/Ballesteros

GRAF9837. PALMA, 07/08/2020.- El rey Felipe VI (d), la reina Letizia (i), la princesa Leonor (2d) y la infanta Sofía (2i) a su llegada al Palacio de Marivent, en Palma de Mallorca, en el inicio de sus vacaciones veraniegas en Mallorca. EFE/Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
F. Torres

La Casa del Rei manté, en el dia d’avui, la previsió que la Família Reial pugui participar en la cerimònia d’entrega dels premis Princesa d’Astúries, l’entrega de la qual està programada per al 16 d’aquest mes d’octubre. No obstant, res està assegurat. Serà la mateixa evolució de la pandèmia, i especialment de les mesures que s’adoptin a Madrid, la que marcarà finalment l’agenda.

Fonts de la Casa del Rei van precisar ahir que és «prematur» fer una previsió de què pot passar d’aquí dues setmanes, i posen com a exemple el succeït amb la cancel·lació de l’acte que la Reina Sofia tenia previst a Eivissa per demà. Fa tot just dos dies estava confirmat i finalment s’ha hagut de cancel·lar per raons d’índole sanitària. La reina Sofia tenia previst assistir demà a Eivissa al concert inaugural del VI Cicle de Música de Cambra de les Ciutats Patrimoni, a càrrec d’alumnes de l’Escola Superior de Música que porta el seu nom.

Notícies relacionades

«Això evoluciona dia a dia», precisen les mateixes fonts de la Casa del Rei, que remarquen que quan s’acosti la data de la cerimònia es prendran la decisions pertinents en coordinació amb l’organització (la Fundació Princesa d’Astúries) i atenent les indicacions de les autoritats sanitàries.

Aquest any, per ajustar-se a les mesures de seguretat imposades per la pandèmia, els actes d’entrega dels premis «Princesa d’Astúries» s’han reduït. Per primera vegada en quaranta anys, no hi haurà cerimònia d’entrega al teatre Campoamor. L’entrega dels guardons, a la qual no assistiran tots els premiats, serà en un acte molt reduït a l’hotel de la Reconquesta d’Oviedo. I el programa d’actes culturals es concentrarà, també amb aforaments molt limitats, a la Fábrica de La Vega. Això si la pandèmia ho permet.