Baixos conflictius

'Es ven droga akí': la pintada d'uns veïns per alertar la policia de Cadis

Els denunciants també recriminaven que n'estaven tips malgrat les nombroses protestes

droga

droga

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Farts del tràfec de toxicòmans al seu edifici, els veïns d’un portal del barri de Loreto de Cadis han decidit posar-ho fàcil a la policia i han assenyalat amb una gran pintada a la façana el pis on es venia i fins i tot el nom del camell, que finalment ha sigut detingut.

Un ‘Es ven droga akí’, amb grans lletres de pintura vermella i una fletxa apuntant a la finestra del pis als baixos del carrer Carlos Haya en què es traficava amb ‘rebujitos’, una perillosa barreja d’heroïna i cocaïna, assenyalava d’una banda el punt.

A l’altre costat de l’edifici les pintades, també en lletres grans i vermelles, indicaven fins i tot el pis i el nom del camell, a qui animaven a anar-se’n del barri amb un «fora de Loreto».

Denúncies reiterades

Els autors de les pintades també recriminaven a les pintades que la policia no actués malgrat les seves denúncies amb un «policia còmplice», «la policia ho permet».

Però després de les queixes dels veïns, la policia ha actuat i dijous passat, després de construir les diligències i investigacions policials necessàries, va detenir el camell, un home de 53 anys, sense antecedents penals i que ja ha ingressat a presó per ordre del jutge acusat d’un delicte de tràfic de drogues.

Els agents van constatar ràpidament com hi havia un intens trànsit de compradors que diàriament acudien als baixos assenyalats per les pintades per aconseguir la seva dosi diària d’heroïna barrejada amb cocaïna, coneguda com a ‘rebujito’.

Notícies relacionades

Es tracta d’«una barreja explosiva que dispara l’addicció dels consumidors, convertits en presa fàcil de l’ambició dels traficants», ha afirmat aquest dimarts la policia en una nota de premsa.

El seu drama ofereix «abundants beneficis» als camells, i en el registre de la vivenda baixa assenyalada els investigadors es van confiscar 12.640 euros en efectiu.