virus sense control

El brot a la planta avícola Padesa de Roquetes afecta ja 237 persones

El primer cas positiu es va detectar el 13 de setembre i a partir d'aquí el nombre de contagis s'ha disparat

El brot a la planta avícola Padesa de Roquetes afecta ja 237 persones

Eliseo trigo

1
Es llegeix en minuts
Efe

El brot de Covid-19 localitzat en l’empresa avícola Padesa de Roquetes (Tarragona) afecta ja 237 persones, 218 d’elles treballadores de la planta, després que es detectessin 90 positius en el cribratge fet el cap de setmana passat pel Departament de Salut.

Durant els dos dies es van recollir 398 mostres al CAP de Roquetes, de les quals 90 han donat positiu en Covid-19, 306 són negatives i 2 encara es troben pendents de resultat. 

Tècnics de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre i del servei de vigilància epidemiològica Terres de l’Ebre mantenen reunions amb l’empresa per prendre les mesures necessàries després de conèixer-se els resultats.

La Conselleria de Salut ha destacat la col·laboració «en tot moment» de l’empresa, que durant el cap de setmana va desinfectar les instal·lacions.

El primer cas positiu d’aquest brot es va detectar el 13 de setembre i a partir d’aquí el nombre de contagis es va disparar.

Notícies relacionades

L’empresa va fer un cribratge a 200 treballadors i dimecres de la setmana passada es van diagnosticar 17 positius de cop, per la qual cosa Salut va decidir fer les proves PCR massives aquest cap de setmana al CAP de Roquetes.

A finals de juliol ja es va fer un cribratge preventiu a un miler de treballadors de les plantes de Padesa i Palmas de Roquetes i Amposta, i llavors es van detectar 16 positius.