TRIA MASSIVA A ROQUETES

Tria massiva en una empresa avícola catalana amb 132 contagis

El Departament de Salut prendrà les mesures que «siguin necessàries» en funció dels resultats de les PCR

El rebrotre pot afectar principalment les comarques del Baix Ebre i Montsià

zentauroepp54859539 grafcat1295  girona  10 09 2020   personal sanitario realiza200915081305

zentauroepp54859539 grafcat1295 girona 10 09 2020 personal sanitario realiza200915081305 / David Borrat

2
Es llegeix en minuts

El nombre de positius de Covid-19 confirmats pel Departament de Salut de la Generalitat supera ja els 130 entre els treballadors de l’empresa Padesa Roquetes, al sud de Tarragona.

Segons ha informat aquest dissabte la regió sanitària de Salut a Terres de l’Ebre, han donat ja positiu 120 treballadors, a qui cal sumar 12 familiars i contactes dels anteriors.

Dels positius, 79 corresponen a un cribratge que va fer l’empresa pel seu compte en una sala específica de producció, i la resta han sigut detectats pel sistema d’atenció primària del territori.

Cribratge massiu

El departament està realitzant entre avui i demà diumenge un cribratge massiu amb PCR a uns 550 treballadors d’aquesta empresa amb centre de producció a Roquetes i Amposta, per determinar l’abast del brot detectat.

Aquest dissabte s’ha realitzat la primera jornada de cribratge entre els treballadors del centre de producció Padesa al CAP de Roquetes, i la participació ha sigut del 95% de les persones convocades, amb 260 PCR realitzades de les 274 programades.

A més, com a mesura de prevenció, s’ha recomanat que els fills de les persones que s’han sotmès al cribratge no assisteixin a l’escola fins que no es tinguin els resultats, i que es limiti al màxim la relació social.

L’empresa està realitzant, per la seva part, tasques de desinfecció al centre de producció.

Demà, diumenge, continuaran els cribratges fins a arribar als prop de 550 treballadors que s’han convocat.

Primeres proves massives

Dijous passat, Salut ja havia detectat 43 positius, que suposaven un 6% de les 722 persones que treballen en Padesa, i la majoria de positius dels últims dies es concentraven a la sala d’especejament de gall dindi, amb 30 casos, que representaven el 27,3% dels 110 treballadors d’aquest espai.

En la realització d’aquestes proves massives de PCR, coordinades des de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, hi participen l’Agència de Salut Pública a aquest territori, l’atenció primària de l’ICS Terres de l’Ebre i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que, a més, aporta la logística.

Notícies relacionades

Salut ha necessitat que aquest cribratge es realitza amb plena col·laboració de l’empresa, i les mostres s’analitzen al laboratori de l’ICS del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

El mes de juliol passat, ja es va fer un cribratge massiu als centres de producció de Roquetes de Padesa i Paumar, empresa que presta serveis a Padesa, després que es detectessin quatre casos positius a Paumar i un a Padesa. 

Temes:

Coronavirus