provat en fures

Un aerosol australià redueix la reproducció de la Covid-19

Es tracta d'un esprai nasal, desenvolupat per reforçar el sistema immunològic contra la grip i els refredats

A més de beneficiar a les persones més vulnerables, també previndria que els infectats en contagiïn d'altres

espray-nasal

espray-nasal

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un aerosol, o esprai nasal, desenvolupat per reforçar el sistema immunològic contra la grip i els refredats, va demostrar en les proves preclíniques que pot frenar la reproducció viral de Covid-19, va apuntar aquest dilluns l’empresa biotecnològica australiana que n’investiga l’ús.

Ena Respiratory, que desenvolupa aquest producte denominat INNA-051, va indicar en un comunicat que les proves realitzades amb fures, coordinades pel subdirector de la Sanitat Pública d’Anglaterra, Miles Carroll, van revelar un 96% d’efectivitat. 

L’empresa australiana també va indicar que l’estudi, publicat aquest dilluns al portal d’investigació biomèdica bioRxiv, va proporcionar evidències que la molècula sintètica INNA-051 pot ser utilitzada com un mètode de teràpia antiviral preventiva i complementària als programes de vacunació. 

El director gerent d’Ena Respiratory, Christophe Demaison, va dir que les persones que s’exposen al coronavirus «és molt probable que l’eliminin ràpidament amb el tractament, cosa que assegura que la malaltia no es desenvolupi més enllà dels símptomes moderats». 

Notícies relacionades

A més de beneficiar les persones més vulnerables, aquest aerosol, que s’aplicaria una o dues vegades per setmana, també previndria que les persones infectades en contagiïn d’altres, va afegir l’executiu de l’empresa, que espera que les proves clíniques comencin en menys de quatre mesos. 

Ena Respiratory va informar que ha obtingut uns 11,7 milions AUD (8,25 milions USD o 7 milions EUR) d’inversors locals per prosseguir amb els treballs, a l’espera que s’avanci en els estudis de toxicitat i s’obtinguin els permisos corresponents.