Renània del Nord-Westfàlia

Unes 900 persones en quarantena a Alemanya arran d'una festa familiar

Angela Merkel, «molt preocupada» per l'augment de casos de coronavirus al país

zentauroepp54526636 schoolgirls and schoolboys of the fifth year voluntarily wea200820102939

zentauroepp54526636 schoolgirls and schoolboys of the fifth year voluntarily wea200820102939 / KAI PFAFFENBACH

2
Es llegeix en minuts
Efe

Unes 900 persones d’una escola de Bielefeld (nord-oest d’Alemanya), entre alumnes i professors, es troben en quarantena després que es detectessin diversos casos entre els menors arran d’una festa familiar.

Les autoritats sanitàries locals han informat que en relació amb aquesta celebració s’han registrat 36 casos positius per Covid-19, dels quals 10 són alumnes de l’escola afectada.

La festa es va celebrar la setmana passada en un espai privat, segons una portaveu de la ciutat de Bielefeld, que va afegir que divendres es van començar a rastrejar els contactes dels casos positius.

L’emissora local «Radio Bielefeld afegeix que la xifra d’afectats podria augmentar, ja que encara no s’ha aconseguit identificar totes les persones que han tingut contacte directe amb els contagiats.

També s’han disparat els nous casos de coronavirus a la ciutat de Hamm. Es tracta d’un brot independent del de Bielefeld, tot i que també arran d’una celebració familiar, un casament amb diversos centenars de convidats.

Finalment, a Hünxe, la policia va dissoldre una festa d’aniversari amb un centenar de convidats perquè no s’hi complien les normes de seguretat de la pandèmia (distància de seguretat, llista de convidats per possibilitar el rastreig). Un dels convidats va ser detingut per resistència a l’autoritat.

Bielefeld, Hamm i Hünxe pertanyen a l’estat federat de Renània del Nord-Westfàlia (oest), el que té més casos de coronavirus (68.720) i el tercer amb més morts per Covid-19 (1.865), després de Baviera i Baden-Württemberg (tots dos al sud).

L’Institut Robert Koch (RKI), centre epidemiològic de referència a Alemanya, va informar aquest dilluns que en les últimes 24 hores ha registrat 1.192 nous casos de Covid-19, tot i que les xifres relatives al cap de setmana solen ser menors, ja que no es comuniquen a la central les dades de tots els municipis.

Aquest diumenge es van notificar 1.410 nous casos de coronavirus, mentre que dissabte van ser 2.507 –la xifra més gran des del 18 d’abril–, el divendres 2.153, el dijous 2.143, el dimecres 1.769 i el dimarts 1.821. Dilluns, tan sols 922.

En total, Alemanya suma 285.332 casos de coronavirus –sobre una població total de 83,2 milions de persones–, dels quals uns 252.500 ja s’han recuperat de la malaltia. La xifra de morts per la SARS-CoV2 s’eleva als 9.460 individus després de comptabilitzar-se’n tres més en les últimes 24 hores.

Davant aquesta situació, la cancellera Angela Merkel està molt preocupada pel fort augment de casos del nou coronavirus a Alemanya, va dir aquest dilluns el seu portaveu, instant els ciutadans a respectar les estrictes regles d’higiene i de distanciament físic.

Notícies relacionades

«L’evolució del nombre de contagis és d’una gran preocupació per a nosaltres», va afirmar Steffen Seibert. «Podem veure en els nostres veïns europeus el que pot suposar», va afegir.

En una reunió amb els membres del seu partit CDU, Merkel va advertir que els nous casos –uns 2.000 diaris actualment– podrien pujar a 19.200 per Nadal si la tendència «es manté», van afirmar fonts a AFP.