AVAL DEL TSJC

El TSJC avala la prohibició de reunir-se més de sis persones a Catalunya

La decisió del Procicat necessitava ser avalada per l'alt tribunal

undefined55057372 barcelona 22 09 2020  barcelona   foto vertical de una terra200925161928

undefined55057372 barcelona 22 09 2020 barcelona foto vertical de una terra200925161928 / Alvaro Monge

1
Es llegeix en minuts

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat la proposta del Govern de limitar a sis persones les reunions públiques i privades a Catalunya, segons ha informat el TSJC aquest divendres.

La Sala aprova aquesta restricció a excepció d’activitats docents, laborals, de culte, actes religiosos, serveis religiosos, transport públic, dret de manifestació i activitats amb protocol sectorial com ara culturals i esportives.

El comitè de direcció del pla Procicat va aprovar dimecres la proposta de les conselleries de Salut i Interior de la Generalitat de limitar les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot Catalunya i no a deu com fins ara, que estava pendent de ratificar pel TSJC.

La proposta del Govern es justifica en un informe del director de l’Agència Catalana de la Salut, que constata que l’àmbit en què s’ha produït un major nombre de brots i casos de Covid-19 continua sent l’àmbit familiar i social, representat per un 61,6% dels brots actius i més d’un 50% dels casos.

En principi, 15 dies

Notícies relacionades

Pel TSJC, el Govern explica «raonadament» la necessitat d’aquesta restricció, ajusta les activitats a què s’aplica, així com el seu àmbit territorial partint de la naturalesa del risc, i limita la durada màxima, en principi a 15 dies, fet que justifica la seva ratificació.

A més, el TSJC també ha avalat les mesures contra el brot de Covid proposades a Reus (Tarragona), que recomanen que la població es mantingui a casa seva i només surti per anar a treballar i altres activitats essencials, i limitar el nombre de persones del grup de convivència habitual, entre d’altres.