A TOT CATALUNYA

Salut demanarà reduir les reunions a un màxim de sis persones

Augmenten el risc de rebrot i els hospitalitzats, pujades que s'esperaven «a finals de mes»

La conselleria imposarà restriccions a la Cerdanya, una de les de comarques més afectades per la Covid-19

zentauroepp54468403 coronavirus barcelona200813105308

zentauroepp54468403 coronavirus barcelona200813105308 / Emilio Morenatti

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

La incidència del coronavirus a Catalunya està pujant. Per tercer dia consecutiu, la tendència de risc de rebrot ha tornat a créixer i aquest dimarts s’ha situat en 186,8, 18 punts més que ahir. Per això la Conselleria de Salut demanarà al Procicat reduir les reunions de persones, tant en l’àmbit públic com privat, a sis persones. Actualment el límit és de 10. 

«Esperàvem aquests indicadors a finals de mes», ha reconegut aquest dimarts en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. A Catalunya continuen augmentant les persones hospitalitzades que, per primera vegada en aquesta segona onada de l’epidèmia, ja superen les 800, dels quals 135 estan en unitats de cures intensives (ucis).

Segons les dades epidemiològiques de Salut, en les últimes 24 hores s’han diagnosticat 938 nous positius de coronavirus i s’han registrat sis morts. A més, també ha tornat a créixer la velocitat de transmissió de la Covid (Rt), que ha pujat a 1,13 (0,13 punts més que la vigília) i això significa que cada infectat contagia de mitjana més d’una persona. 

«Esperàvem un augment menys pronunciat. Això s’ha d’aturar. Catalunya no és una illa. Tenim una situació epidemiològica complicada que s’està incrementant», ha assegurat Argimon. Una de les comarques més afectades actualment és la Cerdanya, amb un índex de risc de rebrot de 2.052,5, quan aquest indicador es considera alt a partir de 100.

Notícies relacionades

«A la Cerdanya prendrem les mesures que vam prendre la setmana passada a Girona i Salt», ha dit el secretari de Salut Pública. Entre aquestes restriccions hi havia la reducció al 50% de l’aforament de la restauració (i al 33% en les cerimònies religioses), la prohibició del consum en barra i la recomanació de sortir el menys possible de casa.

Salut també ha anunciat que reduirà les quarantenes dels 14 als 10 dies. «L’objectiu és que augmenti la taxa de gent que faci la quarantena», ha dit el director de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.