avís preocupant

L'OMS adverteix que la pandèmia podria causar dos milions de morts si no hi ha més mesures

L'OMS demana que es mantinguin el rastreig i tractament dels casos i la cooperació internacional en la investigació contra la Covid

undefined53637184 barcelona  21 04 2020  coronavirus covid 19 en barcelona ser200924172828

undefined53637184 barcelona 21 04 2020 coronavirus covid 19 en barcelona ser200924172828 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de nou mesos de pandèmia en què gairebé s’ha arribat al milió de morts i amb les previsions més optimistes assenyalant que es tardaran uns altres nou mesos a tenir vacunes, l’Organització Mundial de la Salut ha demanat avui més esforços per evitar que s’arribin als dos milions de morts el 2021.

«La xifra és inimaginable, però no impossible», va reconèixer en roda de premsa el director d’Emergències de l’OMS, Mike Ryan, que va remarcar que «un primer milió de morts ja és un número terrible i cal reflexionar sobre el que cal fer ara, abans de pensar en un segon milió».

Mantenir totes les eines actuals

L’expert irlandès va apel·lar a mantenir totes les eines actuals, des del rastreig i tractament de casos a les mesures de prevenció inicials, i a mantenir la cooperació internacional en la investigació contra la Covid-19 perquè la xifra de dos milions de morts no sigui una cosa probable.

Notícies relacionades

També va recordar que les taxes de letalitat de la malaltia (avui de prop del 0,5%, quan durant els primers mesos de l’any van ser fins a quatre vegades més grans) han baixat gràcies a la millora del tractament de casos greus a les ucis, principalment amb dexametasona.

No s’han de posar totes les expectatives en la vacuna

L’epidemiòleg de l’OMS Bruce Aylward va afegir a la mateixa roda de premsa que no s’han de posar totes les expectatives en la vacuna sinó també en altres coneixements que poden servir per salvar vides. «Si no, fins i tot quan tinguem la vacuna la gent pot morir mentre espera que arribi», va advertir.

Temes:

OMS Coronavirus