MISSA DE LA MERCÈ

Omella demana als polítics unitat i que «treballin pel bé de tots, no d'uns quants»

L'arquebisbe de Barcelona adverteix contra «el dimoni de la divisió» i contra els temes «que obren ferides»

BARCELONA, 24/09/2020.- El presidente de la Conferencia Episcopal Española y arzobispo de Barcelona, el cardenal Juan José Omella, preside la misa de la solemnidad de la virgen de la Mercè con motivo de la celebración hoy de la patrona de la capital catalana, en la Basílica de la Mercè. EFE/ Marta Perez

BARCELONA, 24/09/2020.- El presidente de la Conferencia Episcopal Española y arzobispo de Barcelona, el cardenal Juan José Omella, preside la misa de la solemnidad de la virgen de la Mercè con motivo de la celebración hoy de la patrona de la capital catalana, en la Basílica de la Mercè. EFE/ Marta Perez / Marta Perez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha assenyalat aquest dijous durant la missa de la Mercè, que hi ha temes urgents, com la pandèmia, que només es poden resoldre «tots units» i ha demanat als polítics  que rebutgin «tota ideologia excloent» i que «treballin pel bé de tots, no d’uns pocs».

En la seva homilia, Omella ha advertit que «el dimoni de la divisió va rondant per tot arreu» i ha demanat apostar per la unitat: «No posem temes que obren ferides, que divideixen, quan hi ha temes mes urgents que reclamen la nostra atenció, que demanden una solució que podem donar tots units i que només podem donar tots units» ha insistit.

El cardenal ha presidit la cerimònia acompanyat dels bisbes de Terrassa i Sant Feliu de Llobregat a la Basílica de la Mercè davant un aforament de feligresos reduït per les mesures contra el contagi de Covid-19. Entre les autoritats presents hi havia la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC); el cinquè tinent d’alcalde, Albert Batlle (Units per Avançar) i regidors de tots els grups municipals, excepte Barcelona en Comú.

Oració pels polítics

Notícies relacionades

En el sermó, l’arquebisbe ha demanat la Verge de la Mercè «la força necessària» perquè «el dimoni de la divisió, de la crítica, del recel i de la sospita, no faci efecte en nosaltres». I ha tingut una menció especial per a la classe governant: «Dona’ls encert en les seves decisions, perquè promoguin la justícia, la pau i la llibertat, la convivència pacífica i fraterna». «Que en les seves actuacions tinguin en compte, de manera especial, els més pobres i necessitats. Que treballin pel bé de tots i no d’uns quants. Que rebutgin tota ideologia excloent. Que estableixen sempre la teva protecció i el teu consol maternal», ha demanat en la seva oració.

El cardenal ha remarcat la importància de comprometre’s en un moment en què creix la pobresa i la desigualtat. «És fàcil parlar però més difícil comprometre’s», ha considerat el prelat, que ha revelat un secret que li ha explicat el papa Francesc: que el cardenal que exerceix d’humanitari del Vaticà, que atén els pobres, es va allotjar en un alberg de transeünts, quan va ser enviat a un dels països que estan patint més la crisi.