per LA MERCÈ

Coronavirus a Catalunya: Interior demana no anar de pont a la Cerdanya davant el risc de rebrots

El conseller Sàmper també ha reiterat la necessitat que les reunions es limitin a unes sis persones, a fi de garantir el mínim contacte

undefined54954520 barcelona 16 09 2020 pol tica ple del debat de pol tica gene200923162158

undefined54954520 barcelona 16 09 2020 pol tica ple del debat de pol tica gene200923162158 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Efe

 El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha demanat aquest dimecres a la ciutadania que eviti desplaçaments a zones com la Cerdanya aprofitant dies de festa com els del pont de la Mercè, a Barcelona.

Sàmper ha visitat avui Terrassa, on ha participat en la Junta de Seguretat Local junt amb l’alcalde de la cocapital vallesana, Jordi Ballart, i representants dels cossos policials presents a la ciutat.

El conseller egarenc ha destacat que en la reunió d’aquest dimecres del Procicat s’ha acordat prorrogar les mesures de contenció del virus a Reus per set dies més, «mentre no es tingui el brot controlat».

No viatjar a la Cerdanya

En segon lloc, ha demanat que els ciutadans de Barcelona intentin evitar, si no és necessari, desplaçaments a altres punts del país aprofitant el pont que genera la festivitat de la Mercè.

«Per a la gent que hagi d’anar a la Cerdanya, i amb tota l’empatia, no tenim cap autorització per fer indicacions restrictives, però com a recomanació és millor no desplaçar-se», ha assenyalat Sàmper.

El conseller ha recordat que està a les mans de la ciutadania mirar d’evitar contagis, de manera que si finalment procedeixen a desplaçar-se, mantinguin les mesures de seguretat establertes, com ara distanciament, ús de la mascareta i rentar-se les mans.

«Qui pugui evitar viatjar, que no viatgi: tenim uns focus, i intentarem reduir la possibilitat real de contagi. Amb una sortida massiva cap a la Cerdanya no tindrem resposta fins d’aquí a 15 dies, i pot provocar un descontrol de la situació», ha apuntat.

Parcs infantils

Finalment, Sàmper ha demanat que s’utilitzin els parcs infantils amb sentit comú, aplicant gel hidroalcohòlic als menors, i ha aconsellat als adults que no aprofitin el moment d’oci dels nens per reunir-se més persones de l’establert.

Per això, també ha reiterat la necessitat que les reunions es limitin a unes sis persones, a fi de garantir el mínim contacte entre unitats de convivència i reduir, així, el risc de contagi.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha posat de manifest la necessitat d’incrementar el nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra a la ciutat, la tercera en nombre d’habitants de Catalunya.

«Desitgem arribar a la xifra òptima dels 300 agents, per això demanem corresponsabilitat dels Mossos d’Esquadra per incrementar la plantilla, si bé sabem que de la nova promoció hi ha agents destinats a l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa», ha assenyalat Ballart.

Temes:

Coronavirus