mesures preventives

La Generalitat recomana no anar als parcs infantils si hi ha molts nens

El Procicat demana que els infants vagin acompanyats d'un sol adult i que no hi berenin

parques-infantiles

parques-infantiles / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dilluns passat, el president de la Generalitat, Quim Torra, va explicar que l’Executiu català es plantejava tancar parcs infantils si la incidència del coronavirus no baixava. I no per culpa dels infants, sinó per les «aglomeracions» que es produeixen en aquestes zones. Doncs bé, aquest dimecres, tot just dos dies després de les declaracions del mandatari, elProcicat ha penjat un tuit en què recomana què es pot fer en aquests espais d’oci per als més petits de la casa.

Entre els consells hi ha el deno accedir a un parc si hi ha molts nens en aquell moment. A més de demanar que s’extremi la higiene de mans abans i després de la visita al lloc, es demana evitar que els nois hi berenin i que hi vagin acompanyats de només un adult.

El possible tancament dels parcs infantils és material sensible. Abans van obrir les terrasses dels bars que aquests espais per als nens, els més castigats durant el confinament. Grups de famílies van exigir que es desprecintessin les zones de jocs a l’aire lliure, una cosa que no estava prevista en els decrets de desescalada que s’anaven publicant. Finalment, a Barcelona es van obrir el 19 de juny. Ja llavors, l’alcaldessa, Ada Colau, va demanar en un tuit que s’evitessin les aglomeracions als parcs.

l’Escala han anat més enllà de les recomanacions del Procicat i han decidit tancar, a partir d’aquest dimecres i de manera temporal, els parcs infantils del municipi a fi de «minimitzar els riscos de contagi i transmissió del coronavirus». Així ho ha exposat el seu alcalde, Víctor Puga, a través del seu perfil de Facebook.

«Ser coherents amb l’esforç dels centres educatius»

Notícies relacionades

Coincidint amb la tornada a l’escola i les noves mesures imposades als diferents centres educatius, l’alcalde creu que «no té sentit que al centre es prenguin totes les mesures de seguretat i prevenció i just al sortir del centre la concentració excessiva dels espais lúdics posi en perill l’esforç fet» i és per això que defensa «ser coherents amb l’esforç que fan de portes dins els centres educatius».

En definitiva, es tracta d’una mesura que, segons Puga, «prioritza no alterar el correcte funcionament del curs escolar i la salut dels treballadors dels centres i les famílies» i demana «comprensió i paciència» en aquest context d’excepció.