en un vídeo

La Policia adverteix el client de prostitució: «Pagues la seva esclavitud»

Més del 80% de les dones prostituïdes a Espanya ho fan de manera forçosa després de ser enganyades al seu país d'origen per grups criminals

Els agents van alliberar l'any passat 921 persones, de les quals 896 eren noies, víctimes de tràfic, i va detenir 481 individus per aquests fets

prostitucion / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha llançat aquest dimecres, Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones, un vídeo dirigit al consumidor de prostitució en què adverteix: «Si ets client, pagues la seva esclavitud».

Segons les dades de la Policia Nacional, més del 80% de les dones prostituïdes a Espanya ho fan de manera forçosa després de ser enganyades al seu país d’origen per grups criminals.

Els agents van alliberar l’any passat 921 persones, de les quals 896 eren dones, víctimes de tràfic, i va detenir 481 persones per aquests fets. 

Aquestes dones són captades per màfies que els prometen una feina digna a Espanya aprofitant la situació d’extrema necessitat que viuen als seus països d’origen, segons denuncia la Direcció General de la Policia en un comunicat.

Gairebé sempre paguen grans quantitats de diners, en ocasions tot el que tenen, sense ser conscients que aquest capital mai es destinarà a tal fi.

Una vegada a Espanya, les organitzacions criminals els informen que han contret un elevat deute que hauran de saldar exercint la prostitució de manera forçosa, per la qual cosa es veuran obligades a prostituir-se durant anys.

La Policia Nacional va fer durant l’any passat 515 operacions relatives a explotació sexual i tracta d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual. En els vuit primers mesos del 2020 ja s’han realitzat 333 operacions similars. 

En algunes ocasions, entre les víctimes es troben menors d’edat que també van ser captades per les organitzacions de proxenetes.

La Policia adverteix que aquest delicte genera beneficis milionaris tant a Espanya com a nivell mundial, amb la qual cosa es converteix en un dels negocis il·lícits més rendibles, només equiparable al tràfic de drogues i d’armes.

Per a aquesta nova campanya de conscienciació, la Policia Nacional comptarà des d’aquest dimecres amb una important presència en els seus perfils oficials de Twitter, Facebook, YouTube i Instagram. 

Sota el ‘hashtag’ #SinClientesNoHayTrata, es llançaran nous missatges, vídeos i cartells per conscienciar els seus seguidors del qual pagar per mantenir relacions sexuals contribueix de manera directa a què milers de dones siguin obligades a exercir la prostitució sota amenaça de mort per a elles i per a la seva família.

Des del Cos recorden que tenen actiu el número de telèfon 900 10 50 90 i el correu electrònic trata@policia.es perquè qualsevol ciutadà pugui aportar informació si considera que coneix algun cas de tràfic d’éssers humans. 

Notícies relacionades

Les dues opcions són gratuïtes, confidencials i gestionades directament per agents especialitzats. 

Des del 2013 la col·laboració ciutadana a través de les denúncies realitzades per aquests mitjans ha sigut clau en investigacions policials relacionades amb aquest delicte i en l’alliberament de les víctimes.