UN BARCO DAVANT EL SOL

La foto d'un valencià que ha cridat l'atenció de la NASA

La imatge de Toni Sendra capta com es fa de dia a Cullera amb un veler just davant de la bola solar

119461503 2955336497903883 8434344509899251783 o

119461503 2955336497903883 8434344509899251783 o / JUAN ANTONIO SENDRA IBANEZ

2
Es llegeix en minuts
Ed/Ep

Aquest dilluns la web APOD (Astronomy Picture of the Day), dependent de la NASA, ha publicat una fotografia del valencià Toni Sendra en què es mostra com es fa de dia a la platja de Cullera amb el veler Slainte just davant de la bola solar, segons publica El Levante-EMV.

L’agència espacial dels Estats Units s’ha interessat especialment per aquesta imatge perquè el sol té el denominat ‘efecte omega’, una il·lusió òptica en què sembla que la base del sol tingui una peanya o unes potes que es recolzin sobre el mar.

Aquest dilluns la pàgina de Facebook APOD també ha publicat la imatge i, a les 9 hores, quan només feia dues hores que estava publicada, ja tenia 1.300 ‘m’agrada’ i s’havia compartit 250 vegades. La imatge ja es va publicar la setmana passada a la pàgina de Facebook Sky, també dependent de la NASA, i en qüestió d’hores aquesta bonica foto es va fer viral a les xarxes socials.

Foto del dia

Ara, aquest dilluns, l’agència espacial nord-americana ha decidit declarar-la ‘Astronomy Picture of the Day’ al publicar-la a la seva web. «És tota una fita que la NASA publiqui la fotografia del nostre veler i que va fer el nostre amic, Toni Sendra, ja que molt pocs fotògrafs espanyols han aconseguit publicar en aquesta important web», ha afirmat el patró de l’Slainte, Alejandro Grau.

D’altra banda, el fotògraf Toni Sendra, autor de fotografies que han tingut la lluna plena com a protagonista, es mostra «entusiasmat» amb aquesta nova fita. «Això és com guanyar l’Oscar. És una de les màximes aspiracions per a un fotògraf astronòmic per la repercussió mundial que té», ha destacat.

La fotografia a trenc d’alba a la platja de Cullera es va preparar minuciosament diversos dies abans. Sendra va estudiar la zona i com s’havien de situar el veler i ell per poder fer la imatge que volia.

Coordenades exactes

Notícies relacionades

El fotògraf li va donar a la tripulació de l’Slainte les coordenades exactes on s’havien de situar i, a les 7.41 hores del dissabte 12 de setembre, va fer la icònica imatge. Durant la sessió, Sendra va estar en contacte telefònic en tot moment amb Alejandro Grau perquè tot sortís perfecte.

Així, mentre el veler era a tres milles mar endins, davant la platja de San Antonio –on hi ha les torres Espacio–, el fotògraf es va quedar a peu de platja per fer la imatge amb un teleobjectiu. Llavors, va capturar el sol amb la il·lusió omega, que es crea per la llum solar refractada a través de l’aire calent just a sobre de l’aigua. La base que fa que el sol sembli la lletra Omega és en realitat una imatge invertida de la superfície del sol just a sobre de l’aigua.