cop a la restauració de luxe

El Celler de Can Roca tanca per diversos casos de coronavirus

El restaurant, el primer tres estrelles Michelin que va obrir a Espanya després del final de l'estat d'alarma, no ha posat data per tornar

zentauroepp53848616 girona 22 06 2020  el celler de can roca en pleno preparativ200626182423

zentauroepp53848616 girona 22 06 2020 el celler de can roca en pleno preparativ200626182423 / David Aparicio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 23 de juny, El Celler de Can Roca va ser el primer restaurant espanyol amb tres estrelles Michelin que va obrir després de decretar-se el final de l’estat d’alarma. Gairebé tres mesos després, torna a tancar «per decisió voluntària atenent a la responsabilitat ètica i el compromís amb les persones del nostre equip i amb les persones que tenien una reserva feta per als pròxims dies».

Notícies relacionades

El detonant d’aquesta decisió dràstica va ser la detecció de casos de coronavirus a l’equip de l’establiment «durant els tràmits de control intern per fer el rastreig de Covid-19». Segons el comunicat que han fet públic aquest dissabte a les xarxes socials, «aquests positius no ens permeten tenir la tranquil·litat de continuar oferint el nostre treball en les condicions adequades». Afortunadament, els contagiats són asimptomàtics o tenen malalties lleus, i «la família està bé i tot l’equip està bé».

Els germans Roca han volgut recordar també la «més que evident» vulnerabilitat del sector de la restauració. «Des de Girona, des d’El Celler de Can Roca, volem enviar un missatge d’ànim, coratge i valentia per a tots els companys del nostre sector.  Ens farà falta fermesa, responsabilitat i sacrificis. Ara ens toca assumir-ho, i aprofitarem aquesta parada per cuidar la nostra gent i protegir els nostres clients», manifesten.