REFERENT DE LA GASTRONOMIA
Joan Roca: «El nou luxe en la restauració serà la seguretat»
«El més important ara és aprendre com donar seguretat i confiança al client», analitza el responsable d'El Celler de Can Roca
![joan-roca joan-roca](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/b425e949-ca5c-4e4f-85af-302654baa023_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
joan-roca
Joan Roca, un dels tres responsables d’El Celler de Can Roca, considerat en dues ocasions com el millor restaurant del món i premiat amb tres estrelles Michelin, considera que «el nou luxe» en l’àmbit de la restauració serà «la seguretat».
Roca ha participat aquest dimecres en una jornada de la unitat d’innovació de la sots direcció general de programes i projectes de la formació professional de la Generalitat, ImpulsFP, que promou els estudis professionals com els que ell va cursar a l’Escola d’Hostaleria de Girona, i ha analitzat la situació del seu sector.
Buscant respostes sobre quan i com reobrir
El cuiner ha explicat a través de videoconferència que els establiments estan «especialment» afectats i que tots busquen ara «respostes sobre què, quan i com» reprendran l’activitat després del tancament per les mesures adoptades per frenar la pandèmia de coronavirus.
«No serà fàcil», ha advertit Joan Roca, que ha remarcat que, en aquest sector, «el més important ara és aprendre com donar seguretat i confiança al client».
Aprenentatge per gestionar nous processos
A aquest nou «luxe» de la seguretat, el més gran dels germans Roca hi afegeix «òbviament l’excel·lència», i insisteix en la necessitat d’un aprenentatge per gestionar processos que començaran amb la recepció als clients.
Mantenir aquests protocols, per al xef, «ha de ser possible, perquè s’haurà de conviure amb aquesta nova realitat durant un temps», i ha precisat que els que elaboren en el sector són «més exigents» que els que està començant a difondre l’Administració.
Adaptació a un món canviant
Per a aquest nou panorama, Joan Roca veu més preparades les «noves generacions» per la seva capacitat d’adaptació a un món canviant i posa com a exemple el seu fill, que vol obrir el seu propi restaurant i rebutja continuar amb el llegat d’El Celler de Can Roca.
Notícies relacionades«Estem en un àmbit molt dinàmic», recorda el cuiner, que assenyala que «contínuament comencen i s’acaben projectes» com a nou paradigma davant una tradició de perpetuar un negoci familiar.
Joan Roca ha recordat la seva formació a l’Escola d’Hostaleria de Girona, igual com els seus germans Josep i Jordi, i ha considerat que «la societat demana especialització» i que «el moment actual fa més necessari que mai la formació professional».
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Operació contra el narcotràfic Els EUA detenen ‘el Mayo’ i un fill del ‘Chapo’, líders del càrtel de Sinaloa
- Eleccions decisives Els comicis a Veneçuela desencadenen l’expectació mundial
- En clau europea Cordó parcial als ultres
- Pròxim Orient Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques