REFERENT DE LA GASTRONOMIA

Joan Roca: «El nou luxe en la restauració serà la seguretat»

«El més important ara és aprendre com donar seguretat i confiança al client», analitza el responsable d'El Celler de Can Roca

joan-roca

joan-roca

1
Es llegeix en minuts
Efe

Joan Roca, un dels tres responsables d’El Celler de Can Roca, considerat en dues ocasions com el millor restaurant del món i premiat amb tres estrelles Michelin, considera que «el nou luxe» en l’àmbit de la restauració serà «la seguretat».

Roca ha participat aquest dimecres en una jornada de la unitat d’innovació de la sots direcció general de programes i projectes de la formació professional de la Generalitat, ImpulsFP, que promou els estudis professionals com els que ell va cursar a l’Escola d’Hostaleria de Girona, i ha analitzat la situació del seu sector.

Buscant respostes sobre quan i com reobrir

El cuiner ha explicat a través de videoconferència que els establiments estan «especialment» afectats i que tots busquen ara «respostes sobre què, quan i com» reprendran l’activitat després del tancament per les mesures adoptades per frenar la pandèmia de coronavirus.

«No serà fàcil», ha advertit Joan Roca, que ha remarcat que, en aquest sector, «el més important ara és aprendre com donar seguretat i confiança al client».

Aprenentatge per gestionar nous processos

A aquest nou «luxe» de la seguretat, el més gran dels germans Roca hi afegeix «òbviament l’excel·lència», i insisteix en la necessitat d’un aprenentatge per gestionar processos que començaran amb la recepció als clients.

Mantenir aquests protocols, per al xef, «ha de ser possible, perquè s’haurà de conviure amb aquesta nova realitat durant un temps», i ha precisat que els que elaboren en el sector són «més exigents» que els que està començant a difondre l’Administració.

Adaptació a un món canviant

Per a aquest nou panorama, Joan Roca veu més preparades les «noves generacions» per la seva capacitat d’adaptació a un món canviant i posa com a exemple el seu fill, que vol obrir el seu propi restaurant i rebutja continuar amb el llegat d’El Celler de Can Roca.

Notícies relacionades

«Estem en un àmbit molt dinàmic», recorda el cuiner, que assenyala que «contínuament comencen i s’acaben projectes» com a nou paradigma davant una tradició de perpetuar un negoci familiar.

Joan Roca ha recordat la seva formació a l’Escola d’Hostaleria de Girona, igual com els seus germans Josep i Jordi, i ha considerat que «la societat demana especialització» i que «el moment actual fa més necessari que mai la formació professional».