l'evolució de la pandèmia

Catalunya detecta quatre reinfectats del coronavirus

Un d'ells és un metge de l'Hospital de Palamós

GRAFCAT4663. BADALONA (BARCELONA), 08/04/2020.- Un paciente con Covid-19 es atendido en la unidad de cuidados intensivos montada temporalmente para atender a los enfermos de coronavirus en el hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), este miércoles, vigesimoquinto día del estado de alerta decretado por el Gobierno. EFE/Enric Fontcuberta

GRAFCAT4663. BADALONA (BARCELONA), 08/04/2020.- Un paciente con Covid-19 es atendido en la unidad de cuidados intensivos montada temporalmente para atender a los enfermos de coronavirus en el hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), este miércoles, vigesimoquinto día del estado de alerta decretado por el Gobierno. EFE/Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya ha documentat quatre casos de reinfecció de la Covid-19.  Un d’ells és un metge de l’Hospital de Palamós que ha sigut ingressat a l’uci de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, tot i que el seu pronòstic és bo i s’espera que es recuperi. Així ho ha explicat aquest dilluns el doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a l’emissora RAC-1, en què ha apuntat que els altres tres casos són coronavirus de caràcter lleu

Per la seva banda, la cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Palamós, Roca Toda, on va ingressar en un primer moment el cas greu, ha explicat queaquest sanitari del seu hospital va tenir una primera infecció lleu-moderada el març passat i que a l’agost va ingressar a urgències amb una altra molt més greu que l’anterior. La situació del malalt va empitjorar aquesta segona vegada i va ser necessari intubar-lo i derivar-lo al Germans Trias i Pujol, on es manté a l’uci, amb «una evolució bona».

Tota ha indicat que s’ha fet un estudi epidemiològic del pacient, que estava de vacances en el moment de recaure, i també s’han fet proves al personal de l’hospital de Palamós més pròxim al malalt, amb resultats negatius. «No sabem on s’ha pogut contagiar», ha precisat Toda, que ha demanat, igual com Clotet, que els sanitaris i la població en general no baixin la guàrdia davant el virus. 

Per la seva banda, el doctor Clotet ha apuntat que «creiem que la majoria de reinfeccions poden ser lleus», i per això no se n’han documentat gaires fins ara, però «alguna és greu», com el cas de Palamós i d’un altre pacient registrat a l’estat de Nevada (Estats Units). Clotet ha insistit que tant els sanitaris com els ciutadans no es relaxin davant les mesures de prevenció contra el coronavirus.

Catalunya suma 376 nous casos

Notícies relacionades

Aquest dilluns, el dia de la tornada al col·le a Catalunya, el Departament de Salut ha notificat 376 nous casos de coronavirus confirmats per PCR, elevant la xifra total a 122.854. Són 475 positius menys que els reportats fa 24 hores. La xifra total de casos amb totes les proves és de 146.234 (402 més en les últimes hores). Des de l’inici de la pandèmia, han mort 13.159 persones per coronavirus a Catalunya, 6 més que en l’últim balanç.

Els ingressats en hospitals pugen a 55 persones i ara en són 810. D’aquests, 142 són a l’uci, 9 més que fa 24 hores. El risc de rebrot baixa nou punts i és de 163,51, mentre que la velocitat de propagació baixa lleugerament de 0,99 a 0,97.