Tràfic de drogues

Desmantellada una xarxa narco al port de Barcelona

Amagaven la cocaïna a l'interior de màquines encunyadores d'importació

La xarxa intentava instal·lar un altre punt de recepció a l'aeroport de Bilbao

operacin-antinarco-en-el-puerto-de-barcelona / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han desmantellat una organització criminal que introduïa droga a Espanya a través del port de Barcelona.

L’institut armat ha informat aquest dijous de la culminació de l’operació Aclis, de quatre mesos de durada, amb la pràctica de quatre detencions i la confiscació de 121 quilos de cocaïna de gran puresa.

Al port de Barcelona, els narcos rebien grans quantitats de coca ocultant-les en dobles fons de premses, encunyadores i una altra maquinària industrial, procedent principalment de Colòmbia. 

En el confinament

L’operació que transcendeix ara es va iniciar al març, en ple confinament, arran d’un control de mercaderies de l’Agència Tributària i la Guàrdia Civil al port barceloní, i va fer les detencions el mes de juny passat. La investigació policial es dona ja per acabada.

Notícies relacionades

Amb la investigació en marxa, els agents van esbrinar que l’objectiu de la xarxa narco era ampliar la ruta d’entrada de la seva mercaderia canviant de via, aquesta vegada aèria, amb un punt de recepció a l’aeroport de Bilbao. Fruit d’aquesta indagació va ser detingut un dels dirigents de la xarxa, que des d’una vivenda llogada a Santander preparava aquesta segona base, rebia enviaments i els ocultava.

Durant el confinament per la pandèmia, part de la droga que arribava a Barcelona, encara dins de les màquines, es portava fins a la localitat madrilenya de Villanueva de la Cañada. La Guàrdia Civil va capturar dos integrants més de la banda, que havien llogat un xalet a Alcorcón (Madrid) i l’estaven insonoritzant per convertir-lo en taller d’extracció de la cocaïna de les màquines en les quals estava amagada.