La vacunació de la grip començarà l'octubre a les residències

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat que aquest any la campanya de la vacuna s'avança «alhora» a tot el país

zentauroepp23914573 barcelona  barcelon s   14 10 2013     sociedad    inicio de190207151536

zentauroepp23914573 barcelona barcelon s 14 10 2013 sociedad inicio de190207151536

1
Es llegeix en minuts
Efe

La campanya de vacunació de la grip, que s’avança aquest any per la pandèmia de coronavirus, començarà durant la primera quinzena d’octubre, preferentment la primera setmana, i es vacunarà en primer lloc les persones grans que siguin en centres residencials.

És un dels acords als quals han arribat aquest dijous les comunitats autònomes i el Govern en la conferència multisectorial amb els ministres de Sanitat, Educació i Política Territorial per preparar l’inici del curs escolar.

Illa ha donat compte de l’acord en la roda de premsa posterior a la reunió i ha recordat que normalment la campanya de vacunació de la grip comença a finals d’octubre o principis de novembre i aquest any s’avança «alhora» a tot el país.

A part dels grups de risc, s’inclou aquest any la recomanació que es vacunin aquelles persones que poden transmetre la grip als que tenen un alt risc de presentar complicacions, incloent-hi personal sanitari i sociosanitari. S’inclouen també les persones que treballen en serveis públics essencials i d’altres.

Notícies relacionades

El Govern i les comunitats s’han compromès a arribar a una taxa de vacunació del 75% en gent gran, preferentment a partir dels 65 anys, i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% en embarassades i en persones amb condicions de risc.

Per aconseguir aquest objectiu, es posaran en marxa campanyes institucionals de conscienciació i s’obtindrà l’ajuda d’organitzacions professionals.