la lluita contra la Covid-19

Espanya s'afegeix a la compra centralitzada europea de la vacuna de la Universitat d'Oxford i Astrazeneca

El repartiment es farà de manera equitativa entre els països conforme a la seva població

coronavirus-vacuna-reuters

coronavirus-vacuna-reuters

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Espanya, juntament amb altres estats membres, s’ha afegit a la compra centralitzada de la Comissió Europea (CE) de la vacuna contra la Covid-19 de la companyia Astrazeneca, que estan desenvolupant investigadors de la Universitat d’Oxford (Regne Unit). El repartiment es farà de manera equitativa entre els països conforme a la seva població, segons ha informat el Ministeri de Sanitat en un comunicat.

La Comissió Europea ha negociat durant les últimes setmanes la compra centralitzada de la vacuna d’Astrazeneca, una de les alternatives més avançades i està ja portant a terme assajos clínics per garantir la seva seguretat i eficàcia.

Al marge d’aquest primer acord a què s’ha adherit Espanya, el comitè negociador de la CE segueix en converses amb les diferents companyies que estan desenvolupant alternatives de vacuna per poder satisfer les necessitats de vacunació la Unió Europea i de tercers països.

Notícies relacionades

Segons Sanitat, dues d’aquestes negociacions «estan ja molt avançades» i les companyies preveuen presentar «ben aviat» una proposta oficial. Totes aquestes negociacions s’emmarquen dins de l’Estratègia Europea de vacunes, a la qual es va adherir Espanya al juliol, que es basa a establir una posició única europea que garanteixi l’accés global i equitatiu a la vacuna per protegir al conjunt de la població.

Amb aquesta pretensió, l’Aliança Europea s’enfoca en recolzar la indústria biotecnològica per accelerar els terminis fins a aconseguir una vacuna segura i eficaç, incrementar la seva capacitat de producció i poder així garantir dosi per a la població europea