a osca

Mosseguen un cambrer al ser recriminats per no portar mascareta

Els dos homes, veïns de Biscaia, van ser detinguts per la Guàrdia Civil

Els agressors també es van oposar a l'autoritat i van ferir un agent

zentauroepp54635303 sabianigo200825120707

zentauroepp54635303 sabianigo200825120707

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

De vegades tenir el propòsit de fer el bé pels altres o fer complir a algú amb les mesures de seguretat obligatòries pot sortir car. Dos homes de 49 i 51 anys, veïns de Biscaia, van ser detinguts la matinada de dissabte passat per un delicte de resistència i desobediència a l’autoritat i també per provocar lesions lleus a un dels agents. Però abans que tot això passés, tots dos van agredir el responsable d’un bar a Sabiñánigo (Osca) clavant-li una mossegada al braç.

Els agressors van entrar a l’establiment sense complir cap de les mesures sanitàries establertes pel Govern, és a dir, sense la mascareta posada i acostant-se a la barra i a la resta de clients del bar sense guardar la distància mínima de seguretat. Davant aquesta situació, el responsable del local els va recriminar la seva actitud i els va obligar a acatar les normes o, altrament, exerciria el dret d’admissió. La resposta no només va ser negativa, sinó desproporcionada, ja que el van agredir i li van provocar lesions lleus.

Instantàniament va ser alertada la Guàrdia Civil a través de la sala del 061 i fins allà es van traslladar diverses patrulles, també de la Policia Local. Després d’identificar els dos autors del fet i quan volien engrilletar-los, els dos agressors van desobeir les indicacions policials, van oferir resistència, i vanarribar a ferir lleument un dels agents. És per això que se’ls imputava un delicte de resistència i desobediència a l’autoritat, i també per agressió a un d’ells.

Igualment, es van instruir les corresponents actes d’infracció administrativa per incompliment de les mesures sanitàries establertes amb motiu de la Covid-19, les sancions del qual s’eleven fins als 100 euros pel no ús de la mascareta. Les diligències realitzades pels agents del lloc de la Guàrdia Civil de Sabiñánigo, juntament amb els detinguts, van ser posades a disposició del Jutjat número 2 de Jaca,  que va decretar la llibertat de tots dos.

Aquesta, la de Sabiñánigo, no ha sigut la primera agressió en un bar amb motiu de l’obligació a utilitzar mascaretes. La nit del 7 d’agost en un bar del carrer Nicolás Funes, a El Rabal de Saragossa. Cap a les deu hores, va entrar al local un home que no portava protecció a la boca i alguns dels presents li van recriminar la seva actitud. F. R. G. G., de 50 anys, va reaccionar de forma sobtada i inesperada davant la petició unànime de la clientela, que va sentir que no es podia permetre una conducta antihigiènica d’aquesta categoria en una ciutat que figura com la de més incidència d’Espanya en el relacionat amb els rebrots de coronavirus.

Notícies relacionades

L’home va treure d’una butxaca un objecte punxant i hi va amenaçar els clients, que immediatament van trucar a la Policia Local. Es va personar immediatament una patrulla que va procedir a detenir en l’acte el sospitós. Eren les deu del vesprei, a continuació, després de prestar declaració per a l’elaboració del corresponent atestat, va ser portat davant el jutge de guàrdia com a presumpte autor d’un delicte contra les persones (amenaces), segons van informar fonts del Cos Nacional de Policia.

La normativa imposada per la DGA sobre l’ús de mascareta és taxativa i assenyala taxativament que és obligatòria tant en espais interiors com exteriors de caràcter públic, fins i tot quan es manté la distància.