Fort candidat

El gat Mittens competeix contra la primera ministra com el neozelandès de l'any

Mittens, un gat aventurer i que sol rondar per cafeteries, biblioteques, universitats i altres llocs públics, va rebre aquest any la clau de la ciutat de Wellington.

mittens-gato-nueva-zelanda

mittens-gato-nueva-zelanda

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gat Mittens, un felí popular a la ciutat neozelandesa de Wellington on la gent es fotografia amb ell, competeix contra la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, i altres destacades personalitats pel reconeixement com a neozelandès de l’any.

L’animal i la mandatària són presents en la primera llista de nominats, les candidatures de la qual es poden presentar fins al 31 d’agost, va confirmar aquest divendres a Efe fonts de l’organització del guardó, que l’any passat el va guanyar l’actriu i directora Jennifer Ward-Lealand.

«Aquest any d’extraordinàries circumstàncies, tots som herois», va dir Miriama Kamo, organitzadora del guardó, en un comunicat.

Ardern, que parteix com a favorita a la reelecció en els comicis del 17 d’octubre, ha lidiat amb encert durant el seu mandat amb tres importants crisis, entre les quals l’exitosa gestió de la pandèmia de la Covid-19.

No obstant, tindrà a davant un dur competidor, el gat Mittens, un angora turc mascle de color blanc i canyella, que té més de 50.000 seguidors en el seu grup de Facebook i que publiquen fotos quan es troben amb el felí.

Mittens, un gat aventurer i que sol rondar per cafeteries, biblioteques, universitats i altres llocs públics, va rebre aquest any la clau de la ciutat de Wellington.

El 2018 el gat va començar a fer-se popular perquè moltes persones que topaven amb ell el portaven a comissaria per si s’havia extraviat, un dels oficials va decidir llavors obrir un compte a les xarxes socials per conèixer els moviments del felí a través de les fotos i per informar del comportament curiós de l’animal, que té amo i el qual el deixa sortir a explorar la ciutat.

Notícies relacionades

A més d’aquests candidats de la present edició també hi ha a la llista el director general de Salut, Ashley Bloomfield, la científica Siouxsie Wiles, la dissenyadora Kelly Coe, el músic Dane Rumble i el periodista Patrick Gower, entre d’altres.

Una vegada les nominacions acabin, un plafó de jutges avaluarà els candidats durant altres rondes i el guanyador serà anunciat el 18 de març del 2021.