quatre casos en una família

Nova Zelanda torna a tenir contagis locals 102 dies després

«Demanem a la gent d'Auckland que es quedi a casa per frenar la propagació», demanen les autoritats

New Zealand’s Prime Minister Jacinda Ardern smiles as she attends the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos, Switzerland, January 22, 2019. REUTERS/Arnd Wiegmann

New Zealand’s Prime Minister Jacinda Ardern smiles as she attends the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos, Switzerland, January 22, 2019. REUTERS/Arnd Wiegmann / Arnd Wiegmann (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha confirmat que el país oceànic torna a registrar infeccions comunitàries transmeses localment, per primera vegada en 102 dies. Ardern ha explicat que hi ha quatre casos a la mateixa família a Auckland, entre ells un menor. «Després de 102 dies, tenim els nostres primers casos de Covid-19 fora de les instal·lacions d’aïllament o quarantena. Si bé tots hem treballat molt per prevenir aquest escenari, també l’hem planejat i preparat», va indicar Ardern en una compareixença.

Ardern va explicar que la font de transmissió de la Covid-19 és desconeguda, ja que els nous pacients no tenen ni historial de viatge ni han estat en contacte directe amb cap altre malalt.

Enuig i cansament a Auckland

«Demanem a la gent d’Auckland que es quedi a casa per frenar la propagació», va indicar Ardern, que va posar la ciutat en quarantena, cosa que implica que no hi pot haver reunions de més de 10 persones, el tancament de les escoles i l’obligatorietat de portar mascareta als llocs on no es pugui mantenir distància social.

Per la seva part, Phil Goff, l’alcalde de la ciutat més poblada del país– amb 1,7 milions d’habitants– va dir que entén que «ningú volia tornar al confinament, però sempre hem sabut que era una possibilitat real», i va admetre que entén que la gent estigui una mica «espantada», «enfadada» i «confosa»

El govern de Nova Zelanda va imposar a finals de març una de les quarantenes més estrictes del món per la pandèmia de la Covid-19, cosa que li va permetre retornar a la pràctica normalitat el 9 de juny després de considerar que havia aconseguit eliminar el virus.

Comicis al setembre

Notícies relacionades

L’anunci dels nous casos es produeix al mig d’una campanya electoral que va començar dissabte passat per a unes eleccions generals que se celebraran el 17 de setembre i que estaran marcades per les mesures de seguretat per la pandèmia. La primera ministra no ha volgut avui respondre a si el distanciament social que torna a imperar en part del país podria tenir impacte el dia dels comicis.

Precisament, una de les principals cartes de la primera ministra, que va assumir el càrrec l’octubre del 2017 i governa en coalició amb els partits New Zealand First i el Partit Verd, ha sigut la seva fins ara exitosa gestió de la crisi de la Covid-19 al seu país, amb tancament total de fronteres i estrictes mesures de contenció.