avenç de la pandèmia

Salut inicia un cribratge massiu a Benifallet davant l'extensió del virus

La presa de mostres per detectar persones asimptomàtiques s'iniciarà aquesta tarda en un espai habilitat al casal de la població

zentauroepp54527780 covid200818101855

zentauroepp54527780 covid200818101855 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Departament de Salut iniciarà aquesta tarda i fins dijous un cribratge massiu de PCR a tots els ciutadans de Benifallet (Tarragona), on s’han diagnosticat 14 positius en una localitat de 739 habitants, en un brot que s’ha estès a altres municipis limítrofs com el Pinell de Brai i Xerta.

Segons ha informat el Departament de Salut, la presa de mostres per al cribratge per detectar persones asimptomàtiques s’iniciarà aquesta tarda en un espai habilitat al casal de la població que connecta interiorment amb l’actual consultori sanitari local.

Les mostres es recolliran fins dijous al matí i s’hi convidarà tota la població, així com també les persones que siguin al municipi per vacances.

Els tests PCR es faran des de les 15:00 hores d’avui per franges horàries per carrers i sense limitació d’edat, inclosos els visitants forans que siguin a la localitat. 

En el dispositiu, coordinat pels responsables de la regió sanitària Terres de l’Ebre, hi col·labora el servei de vigilància epidemiològica de Terres de l’Ebre, professionals d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), professionals del laboratori de l’ICS Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Benifallet i Protecció Civil amb voluntaris de la Creu Roja.

Salut ha confirmat que actualment que ja s’han diagnosticat 14 positius a la localitat i que s’està fent seguiment a 24 contactes estrets d’aquest brot, que es va detectar en un primer positiu en el cambrer d’un restaurant de la població, que ha hagut de tancar al públic.

La directora de la regió sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha explicat que «és molt important no oblidar les mesures que ens protegeixen, com són l’ús de la mascareta, el distanciament i el rentat de mans», i ha recordat que «s’ha de ser responsable».

«Pensem que si som contacte estret d’un cas positiu, per molt que tinguem una PCR negativa hem de fer els 14 dies d’aïllament a casa», ha assenyalat.

«També hem d’estar en quarantena si estem esperant el resultat d’una prova perquè els casos asimptomàtics són encara un escull per parar la transmissió i són els més transmissors ara com ara», ha indicat.

Notícies relacionades

A la regió sanitària Terres de l’Ebre l’índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 103,41 amb un risc alt, respecte a la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt), que se situa en 1,13. 

En l’última setmana hi ha hagut 98 casos positius de coronavirus a la regió sanitària Terres de l’Ebre.