Primers resultats

Covid a Barcelona: Torre Baró registra un 3% d'asimptomàtics positius

Salut anuncia proves massives a tres localitats més en els pròxims dies

torre baro domingo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer cribratge de Covid-19 a Barcelona troba un 3% de positius asimptomàtics a Torre Baró, un dels barris més afectats pel virus. Ahir dissabte, en la primera jornada de proves, es van identificar 15 persones sense símptomes –tant poden ser asimptomàtiques com presimptomàtiques– que tenen la Covid, entre les 485 que es van fer la prova PCR (3,1%). La iniciativa ha finalitzat aquest diumenge amb un total de 836 persones examinades. Els resultats finals del cribratge arribaran en els pròxims dies. 

En una entrevista a RAC-1, el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha valorat que la participació a la primera jornada va ser «un èxit». El salubrista també ha recordat que a partir de dilluns les proves s’estendran al barri del Besòs-Maresme, un altre dels més afectats pel virus. I que en els pròxims dies tenen previst fer tries a tres localitats més, sense concretar-ne quines a l’espera d’acabar la primera operativa.

Les proves PCR estan augmentant a diversos municipis i la setmana que ve ja s’ha anunciat que ho faran al barri de Sabadell de Ca n’Oriac.

Localitzar i identificar contactes d’asimptomàtics

L’objectiu principal dels cribratges és trobar persones asimptomàtiques, que no saben que tenen el virus però que el poden transmetre, per identificar els contactes i trencar de forma precoç les cadenes de contagi.

 Argimon ha recordat que les persones que tenen símptomes han de seguir el circuit habitual de posar-se en contacte amb el 061 o el centre d’atenció primària.

Notícies relacionades

Aquest diumenge es començaran a buscar els contactes de les persones que van donar positiu perquè comencin les quarantenes. Argimon ha tornat a demanar a les administracions que busquin ajuts perquè les persones que s’hagin d’aïllar o fer quarantena i es trobin en una situació econòmica i social vulnerable ho puguin fer.

Després de la tria aquest cap de setmana a Torre Baró, se’n farà una altra al barri del Besòs a partir de demà i fins dimecres.