AQUEST DIUMENGE A MADRID

Teòrics de la conspiració es manifesten per negar la pandèmia

Antivacunes, negacionistes del virus i defensors de la teràpia del lleixiu preveuen reunir-se a Madrid

Denuncien «el morrió» de la mascareta, però també defensen un llarg argumentari pseudocientífic

zentauroepp54457103 soc bose200815201950

zentauroepp54457103 soc bose200815201950 / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d’autodenominats ‘herois del planeta’ convoca per a aquest diumenge una manifestació «contra els psicòpates de la nova a-normalitat i els seus sequaços del negoci de la por. Després d’aquesta retòrica s’amaguen seguidors de teories de la conspiracióNegacionistes de la pandèmia. Antivacunes. Opositors de les mascaretes. Apòstols de «la veritat que no et volen explicar». Tots ells plantegen reunir-se aquest cap de setmana per protestar contra les mesures adoptades en els últims dies per lluitar contra els rebrots, que segons argumenten «responen a interessos foscos».

La protesta, convocada per a aquest diumenge a Madrid, preveu comptar amb «un milió» d’assistents de tot Espanya. Poc se sap sobre les xifres d’inscripció. Però segons consta als canals de difusió de la iniciativa, els interessats voregen els 5.000. Els organitzadors afirmen disposar dels documents legals que avalen la concentració. I recorden que per assistir a l’esdeveniment farà falta portar mascareta, tot i que l’objectiu sigui denunciar el seu ús. Als fòrums es comenta que hi haurà qui regali piruletes, perquè els assistents tinguin una excusa per treure’s «el morrió», com ells l’anomenen. 

Miguel Bosé ha mostrat el seu recolzament a la iniciativa i ha animat els seus seguidors a assistir a la concentració, en la qual s’aboquen moltes de les teories que el cantant ve defensant des de fa ja setmanes. Com que la pandèmia és un pla per injectar massivament microxips per aconseguir així el control mental de la població. Una cosa dictada pel supòsit «nou ordre mundial» que dirigeix la pandèmia. Aquestes afirmacions han despertat la indignació de metges, científics i personalitats de tot tipus, que han criticat durament el cantant, per donar empara a aquestes idees. 

Negacionistes i antivacunes 

Notícies relacionades

La convocatòria demana que, en cas d’utilitzar mascareta, es converteixi la tela en pancartes. Alguns dels lemes suggerits inclouen premisses contra la futura vacuna per al Covid-19 (que encara no existeix). O crits a favor del diòxid de clor, un símil del lleixiu promocionat per curar des de la malària al coronavirus (que en cap moment ha demostrat la seva eficàcia però sí que consta amb un perillós historial d’intoxicacions). O pintades de «tot és mentida», en al·lusió a la teoria segons la qual ni la pandèmia ni el virus ni els afectat realment existeixen. 

Afirmen que aquesta informació, que en aquests moments s’ha viralitzat en centenars de fòrums i de la qual s’han fet ressò diversos diaris, és «el que els mitjans de comunicació no volen que sàpigues». Una «veritat» que cal «compartir ràpid, abans que l’esborrin». Potser en al·lusió a les campanyes que algunes xarxes socials com a Facebook, Twitter o Youtube han aplicat per frenar la difusió d’informacions falses