inquiets per l'evolució

Els epidemiòlegs fan una crida d'urgència i s'ofereixen a les autoritats

Posen a disposició de l'Estat i autonomies tots els seus recursos per ajudar en «qualsevol procés d'avaluació que permeti generar coneixement»

GRAFCAT437. Ripollet (BARCELONA), 6/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Ripollet (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en una carpa instalada en el centro de la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Enric Fontcuberta

GRAFCAT437. Ripollet (BARCELONA), 6/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Ripollet (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en una carpa instalada en el centro de la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE) està preocupada per la situació actual de la pandèmia de Covid, que «podria empitjorar» pròximament si no es prenen les mesures de contenció necessàries, per la qual cosa ha urgit que es reforcin els sistemes de salut. Per això, han ofert a les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques tots els seus recursos per participar i ajudar en «qualsevol procés d’avaluació que permeti generar coneixement».

A més, insten les institucions a reforçar els sistemes de salut i els seus diferents nivells assistencials (Serveis d’Epidemiologia i Salut Pública, Atenció Primària, Atenció Especialitzada i Serveis Socials).

Vigilància i control

Notícies relacionades

Sobretot, posen èmfasi en la importància de reforçar els sistemes de vigilància i control de malalties transmissibles perquè disposin de tots els recursos humans necessaris per dur a terme la identificació i seguiment dels casos i els seus contactes.  Una tasca que, remarquen, han de fer professionals «adequadament formats» que treballin amb unes condicions tasques i amb remuneració «dignes».

Finalment, apel·len a la responsabilitat «individual, col·lectiva i institucional» com la «millor manera» de reduir l’impacte, per la qual cosa fan una crida a tots els ciutadans a seguir les recomanacions de prevenció: utilitzar mascareta, rentar-se freqüentment les mans, mantenir la distància de seguretat de dos metres, reduir l’activitat social, especialment en ambients sense ventilació, i respectar l’aïllament o quarantena si procedeix.