salvatjada a les balears

Detinguts per torturar i matar un gat a Manacor

Quatre joves, dos dels quals, encara sense localitzar, van lligar l'animal i el van colpejar fins a acabar amb la seva vida

gato-manacor

gato-manacor

1
Es llegeix en minuts
Marcos Ollés

Quatre joves van torturar el cap de setmana passat fins a la mort un gat a Manacor. Els nois, dos dels quals han sigut detinguts per la Policia, van lligar l’animal i, després de clavar-li nombrosos cops, li van treure un ull i van acabar amb la seva vida. Els investigadors van aconseguir interceptar dos dels joves als voltants del lloc i els van arrestar com a autors d’un delicte de maltractament animal. La Policia Nacional manté oberta una investigació per identificar els altres implicats i determinar el seu grau d’implicació en l’agressió, per això no es descarten noves detencions.

Els fets, segons va informar ahir la Policia Nacional, van passar dissabte passat cap a dos quarts de tres de la matinada. Diversos veïns del carrer Artà es van despertar pels forts miols d’un gat. Al sortir a la finestra per veure què passava, van veure com quatre nois estaven agredint de forma salvatge un animal.

Una fuga que va acabar en comissaria

Un dels veïns va baixar al carrer per recriminar-los la brutal agressió i va alertar les forces de seguretat. Al lloc van acudir patrulles de la Policia Local i la Policia Nacional, que van comprovar que l’animal havia mort i els agressors havien fugit.

Notícies relacionades

Els agents, gràcies a la col·laboració ciutadana, van aconseguir localitzar i detenir dos dels sospitosos en qüestió de minuts. Tots dos van quedar arrestats com a presumptes autors d’un delicte de maltractament animal i van ser traslladats a comissaria per ser interrogats. La Policia Nacional segueix amb les indagacions per identificar els altres dos joves que van torturar el gat fins a matar-lo.

Indignació dels col·lectius animalistes

Aquest nou episodi de maltractament animal ha provocat una gran indignació entre els col·lectius animalistes de Mallorca. Alguns han mostrat la seva indignació pels fets i han anunciat que estudien personar-se en el procés judicial contra els acusats com a acusació particular, segons van publicar ahir a les xarxes socials.