maltractament animal

A judici els amos d'un gos per la seva mort violenta

La parella havia adoptat l'animal sis mesos enrere i el cas va aixecar protestes animalistes a Valladolid

127755 1

127755 1

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

El Jutjat Penal número 2 de Valladolid celebra aquest dijous el judici oral pel cas de Cooper, el gos que va morir violentament a Santovenia de Pisuerga (Valladolid), els propietaris del qual s’enfronten a fins a tres anys i vuit mesos de presó per haver tingut el cadàver de l’animal durant tres mesos a la cuina de la vivenda en la qual residien amb una nena de sis anys, segons van informar a Europa Press fonts jurídiques. Després de conèixer-se el cas es van produir protestes a Valladolid per demanar l’enduriment de les penes contra el maltractament animal.

La Fiscalia només acusa el propietari com a presumpte autor d’un delicte continuat de maltractament animal i li demana un any de presó i tres d’inhabilitació per exercir professió, ofici o comerç relacionat amb els animals. No obstant, les acusacions populars, que exerceixen Libera i Defaniva, sol·liciten penes que sumen tres anys i vuit mesos per als dos processats per un delicte continuat de maltractament animal i un altre de maltractament amb resultat de mort, tenint en compte l’agreujant d’abús de superioritat. El gos tenia sis mesos.

A més, demanen que la inhabilitació per treballar amb animals s’estengui al llarg de quatre anys i mig pel primer dels delictes i fins a sis anys pel segon.

Notícies relacionades

El gos havia sigut adoptat per la família a través de Defensa Animal Valladolid (Defaniva). Les acusacions populars van pretendre acusar la parella de maltractament a la nena, que va conviure durant tres mesos a la vivenda amb el cadàver del gos, una cosa que tant el jutge com l’Audiència de Valladolid van rebutjar. Per a això Libera va presentar un informe pericial psicològic elaborat per experts de la CoPPA en violència infantil, al qual també pretenia adherir-se l’Associació per a la Defensa dels Drets de la Infància i l’Adolescència (ADDIA).

Cooper va ser adoptat per la família el març del 2018 i va ser trobat mort amb signes de violència el 20 d’agost a la cuina del domicili dels adoptants, que havien mantingut el cadàver tancat i tapat sota mantes durant diversos mesos. A la boca de l’animal s’hi va trobar un drap amb què es podria haver produït l’ofegament del gos.