lluita contra la Covid-19

Pfizer i Gilead arriben a un acord per fabricar remdesivir

L'objectiu és escalar el subministrament del medicament contra el coronavirus

53953079 59

53953079 59 / AP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La farmacèutica Pfizer ha anunciat aquest divendres un acord amb la biotecnològica Gilead Sciences per produir el seu fàrmac contra la Covid-19, el remdesivir, i escalar així el subministrament del medicament, que s’ha provat efectiu en la reducció de les probabilitats de mort pel virus. A través d’un comunicat, Pfizer ha detallat que es tracta d’un acord «multianual» perquè Gilead faci ús de la seva capacitat manufacturera i que el medicament arribi als pacients «al més aviat possible».

«Des del principi va quedar clar que cap empresa o innovació podria posar fi per si mateixa a la crisi de la Covid-19. L’acord de Pfizer amb Gilead és un excel·lent exemple de com els membres de l’ecosistema d’innovació treballen junts per oferir solucions mèdiques», ha dit en la nota el president i director executiu de Pfizer, Albert Bourla.

Notícies relacionades

El remdesivir és l’únic medicament autoritzat per tractar la Covid-19 als Estats Units, tot i que aquesta aprovació s’ha fet per un procediment d’emergència. El fàrmac encara no té l’aprovació definitiva de l’Administració de Medicaments i Aliments (FDA en anglès), que no ha certificat l’ús de cap fàrmac específic per al virus.

L’acord entre Pfizer i Gilead es produeix quan la primera encara està immersa en el seu esforç per produir una possible vacuna contra el coronavirus; de fet, la fase final de la prova amb 30.000 humans va començar la setmana passada. 

Temes:

Coronavirus