CRIBRATGE MASSIU

Coronavirus: nombrosos veïns se sotmeten al PCR a Terrassa

Les proves es dirigeixen al sector de població entre els 15 i els 45 anys

terrassa / periodico

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La Generalitat ha posat en marxa aquest divendres, amb notable afluència de persones, dues àrees sanitàries mòbils per a la recollida de mostres per fer PCR a Terrassa (Vallès Occidental), amb l’objectiu de fer un cribratge intensiu a les zones relacionades amb les àrees bàsiques de salut del CAP Nord i del CAP Rambla de la ciutat.

Mitjançant aquests dispositius, que ha muntat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), es durà a terme durant dos dies una recollida de mostres a pacients asimptomàtics amb la idea de trobar els portadors i poder tallar la cadena de transmissió de Covid-19, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat.

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, ha destacat la importància de la «participació activa de la població en aquestes proves massives per protegir la comunitat» i ha afegit que l’objectiu del Govern és continuar l’estratègia de cribratge els següents dies per frenar la transmissió, que últimament s’està observant principalment entre la població de 15 a 44 anys.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també ha volgut fer una crida a la participació ciutadana i ha demanat als seus conciutadans «que acudeixin de manera responsable a aquestes àrees assistencials mòbils», especialment les persones asimptomàtiques que poden contagiar i no saben que ho estan fent.

La gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut, Anna Aran, ha explicat que es tracta d’una intervenció comunitària que persegueix «sensibilitzar la ciutadania de les mesures de prevenció» i ha recordat que, una vegada detectats els casos positius i els contactes estrets, tot i que el PCR sigui negatiu, s’ha de mantenir l’aïllament i quarantena 14 dies.

Prop de 2.000 tests

Fins a les dotze del migdia d’aquest divendres s’havien fet en els dos dispositius de Terrassa al voltant de 265 proves, segons la Generalitat, que se sumen a les 798 proves realitzades dijous a Sabadell (Barcelona) i a les 665 que s’han fet a Ripollet (Barcelona), on 135 s’han realitzat mitjançant l’estratègia de porta a porta.

En total s’han realitzat ja 1.728 tests PCR des de dimecres passat, tot i que la Conselleria de Salut calcula que amb aquests dispositius –àrees sanitàries mòbils i porta a porta en algun cas– es podran fer a les tres localitats catalanes unes 9.000 proves PCR.

Notícies relacionades

La Generalitat ha destacat que aquesta intervenció és possible gràcies al «lideratge» de l’atenció primària i vigilància epidemiològica, amb la col·laboració dels professionals dels hospitals locals i del SEM, i també amb el recolzament dels ajuntaments.