Nou episodi d'onada de calor a Espanya

Un total de 13 comunitats, entre les quals Catalunya, estan en alerta per temperatures de fins a 41º

GRAF7860. MADRID, 01/08/2020.- El sol pasa entre las manos de una estatua del madrileño parque de El Retiro. El mes de julio finalizó ayer viernes en plena ola de calor, la primera del año, que ha anotado registros históricos de temperaturas máximas y mínimas, con más de 40 grados en puntos del Cantábrico, noches tropicales en gran parte del país y riesgo extremo de incendios. EFE/ Mariscal

GRAF7860. MADRID, 01/08/2020.- El sol pasa entre las manos de una estatua del madrileño parque de El Retiro. El mes de julio finalizó ayer viernes en plena ola de calor, la primera del año, que ha anotado registros históricos de temperaturas máximas y mínimas, con más de 40 grados en puntos del Cantábrico, noches tropicales en gran parte del país y riesgo extremo de incendios. EFE/ Mariscal / Mariscal (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El nou episodi d’onada de calor  extrem que afecta l’interior d’Espanya manté aquest dijous en alerta tretze comunitats, de les quals Andalusia, les dues Castelles, Extremadura, Galícia i el País basc estan en nivell taronja per risc important, per temperatures de fins a 41 graus. A Catalunya, on hi ha avís de calor fins diumenge, les temperatures podrien arribar als 35 graus al Pirineu lleidatà i els 36 a Lleida. 

Catalunya, Aragó, Astúries, Cantàbria, Madrid, Navarra i La Rioja completen la llista de regions sota avís per calor per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), tot i que aquestes amb un nivell de risc groc, lleugerament inferior a l’anterior, tot i que també amb valors sufocants. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor que es mantindrà divendres, dissabte i diumenge.

l’Aragó, al Pirineu d’Osca s’arribaran als 35 graus, i 36 al centre d’Osca igual com a Terol, mentre que a Saragossa les màximes arribaran fins a 37 graus.

A Extremadura es preveuen fins a 41 graus a les Vegas del Guadiana (Badajoz), i també a Càceres, a les valls del Tajo i Alagón. Així mateix, s’espera molta calor a  Castella-la Manxa, amb 40 graus en àrees del Tajo, a Toledo, i fins a 39 graus a Ciudad Real, a la vall del Guadiana.

Castella i Lleó les temperatures seran, així mateix, molt altes, amb 39 graus a Zamora i Àvila, respectivament; a més, 38 graus a Salamanca i Valladolid, 37 graus a Burgos, i fins a 36 a Lleó, Palència i Segòvia. A Madrid, els termòmetres marcaran fins a 38 graus a les Vegas i les zones sud i oest.

Andalusia també el dia serà sufocant, amb 41 graus a Jaén a la vall del Guadalquivir i també a la campanya cordovesa, i a Sevilla es registraran 40 graus. A més, s’arribaran a 38 graus a Còrdova, Granada i Huelva, i a Jaén els valors poden arribar fins als 39.

Notícies relacionades

Galícia els valors seran també molt alts, amb 40 graus a la província d’Ourense, i així mateix farà molta calor a Lugo, amb màximes de 39 graus a la zona sud, i fins a 35 graus a l’interior de la Corunya i al Miño de Pontevedra.

També a la franja nord, al País Basc s’esperen fins a 36 graus a Àlaba i 37 a Biscaia, i a La Rioja, 38. A Astúries s’arribarà als 36 graus; fins a 35 a Cantàbria i 37 a Navarra.