des d'aquest dissabte

Alemanya imposa tests obligatoris als que tornin de Catalunya

El ministre de Sanitat assegura que les proves seran gratuïtes i rebutja propostes segons les quals els viatgers les haurien de pagar per haver viatjat a zones de risc

zentauroepp54264031 alemania200728110700

zentauroepp54264031 alemania200728110700 / Martin Meissner

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els tests de Covid-19 seran obligatoris a Alemanya a partir d’aquest dissabte per a tots els viatgers que tornin de zones considerades d’alt risc, entre les quals actualment es troben Catalunya, Aragó i Navarra, ha informat el ministre de Sanitat, Jens Spahn.

El pla d’introduir tests obligatoris s’havia aprovat ja fa diversos dies, però encara no s’havia fixat la data.

«És clar que es tracta d’una retallada de les llibertats de l’individu, però em sembla proporcionat a la situació i assumible», ha dit Spahn davant la premsa.

«La llibertat implica també responsabilitat cap als altres», ha afegit.

Spahn ha remarcat que els tests hauran de ser gratuïts per als afectats i ha rebutjat propostes segons les quals els viatgers els hauran de pagar per haver viatjat a zones de risc per la seva pròpia responsabilitat.

«Aquestes propostes són populistes», ha considerat Spahn.

El ministre ha recordat que, malgrat el perill que implica la tornada de viatgers de zones de risc, el número més elevat de contagis es continua produint a Alemanya.

Els nous contagis estan augmentant a Alemanya des de fa diversos dies, per això l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia ha expressat en repetides ocasions la seva preocupació.

Les autoritats sanitàries alemanyes han comptabilitzat en les últimes 24 hores 1.045 nous contagis per coronavirus, de manera que la xifra de casos actius se situa en uns 8.700, segons dades del RKI.

Notícies relacionades

La xifra total de positius des que es va donar a conèixer el primer cas de contagi al país el 27 de gener ascendeix a 213.067, 195.200 dels quals consten com a curats.

Tot i que els carrers alemanys reflecteixen la tornada a la nova normalitat i els primers escolars ja han tornat a les aules, la gran majoria de ciutadans no considera que es mantingui la situació i creu que hi haurà una nova aturada de la vida pública, amb considerables danys per a l’economia.