Els EUA inverteixen 840 milions d'euros en la vacuna de Johnson & Johnson contra la Covid-19

El Govern de Donald Trump ja ha aportat almenys 9.400 milions de dòlars (gairebé 8.000 milions d'euros) per a projectes contra el coronavirus, inclosos contractes de subministrament firmats amb cinc companyies

zentauroepp54356922 a nurse administers china s sinovac coronavirus potential va200805173104

zentauroepp54356922 a nurse administers china s sinovac coronavirus potential va200805173104 / AMANDA PEROBELLI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern nord-americà ha anunciat aquest dimecres una nova inversió de 1.000 milions de dòlars (una mica més de 840 milions d’euros) en el projecte de vacuna contra la Covid-19 de la farmacèutica multinacional Johnson & Johnson, a canvi de tenir garantits almenys 100 milions de dosis si aquesta resulta exitosa.

La companyia ja havia rebut a finals de març 456 milions de dòlars (més de 408 milions d’euros), a través de la seva filial Janssen. La nova aportació finançarà un projecte demostratiu de fabricació a gran escala de la seva vacuna experimental.

L’administració del republicà Donald Trump i la farmacèutica preveuen la possibilitat que l’Estat adquireixi 200 milions de dosis addicionals en el futur.

Amb aquesta última inversió, el Govern de Donald Trump ja ha aportat almenys 9.400 milions de dòlars (gairebé 8.000 milions d’euros) per a projectes de vacuna, inclosos contractes de subministrament firmats amb cinc companyies.

Si les vacunes demostren la seva eficàcia, els Estats Units podrien rebre en teoria 100 milions de dosis de quatre farmacèutiques (Johnson & Johnson, Novavax, Pfizer/BioNTech, Sanofi/GSK) i 300 milions de dosis d’Oxford/AstraZeneca, una aliança que també va firmar un contracte per entregar 400 milions de dosis a la Unió Europea (UE).

La carrera per aconseguir una vacuna exigeix llançar la producció en paral·lel als assajos clínics, fins i tot abans de saber si la vacuna és eficaç, amb la possibilitat de perdre diners.

Notícies relacionades

El Govern nord-americà va gastar també milers de milions de dòlars per a la construcció de fàbriques de xeringues i de flascons, que seran necessaris per distribuir la o les futures vacunes.

Els Estats Units van comprar, així mateix, gairebé tota la producció de l’antiviral Remdesivir fins al setembre, el primer que va demostrar cert benefici per als malalts de Covid-19.