600 menys que divendres

Espanya registra 968 nous contagis de Covid però no compta Catalunya, Madrid i Navarra

El total de positius des de l'inici de la pandèmia se situa ja molt pròxim als 300.000

BRA101. BRASILIA (BRASIL), 20/03/2020.- Empleados de una cadena de supermercados controlan la temperatura de las personas que ingresan a comprar este viernes, en Brasilia (Brasil). El Senado brasileño aprobó este viernes una resolución que declara al país en estado de calamidad pública, que fue solicitado por el Gobierno para tener una mayor libertad en el manejo de los presupuestos y enfrentar la pandemia del COVID-19. Brasil ha registrado hasta este jueves siete muertos por coronavirus, todos ellos mayores de 60 años, mientras que el número de casos confirmados saltó un 45 % en un solo día, hasta los 621, según el último balance del Ministerio de Salud. EFE/ Joédson Alves

BRA101. BRASILIA (BRASIL), 20/03/2020.- Empleados de una cadena de supermercados controlan la temperatura de las personas que ingresan a comprar este viernes, en Brasilia (Brasil). El Senado brasileño aprobó este viernes una resolución que declara al país en estado de calamidad pública, que fue solicitado por el Gobierno para tener una mayor libertad en el manejo de los presupuestos y enfrentar la pandemia del COVID-19. Brasil ha registrado hasta este jueves siete muertos por coronavirus, todos ellos mayores de 60 años, mientras que el número de casos confirmados saltó un 45 % en un solo día, hasta los 621, según el último balance del Ministerio de Salud. EFE/ Joédson Alves / Joédson Alves (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Sanitat ha notificat 968 nous contagis en les últimes 24 hores, contra els 1.554 reportats divendres, tot i que falten les dades de Catalunya, Madrid i Navarra per problemes tècnics, amb la qual cosa la xifra total d’infectats s’eleva a 297.054 i la de morts a 28.472,26; d’aquests, 26 han mort en els últims 7 dies.

Divendres passat, últim dia en què es van facilitar dades sobre l’evolució de la pandèmia, Sanitat va reportar un total de 288.522 contagis, de manera que aquest dilluns la xifra ha augmentat en 8.532 casos.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha advertit que el número acumulat de positius des de divendres és més elevat a causa dels problemes de càrrega per qüestions tècniques a Catalunya, Madrid i Navarra.

Notícies relacionades

Tot i que «s’han solucionat, no hem pogut incloure la informació als informes», ha puntualitzat Simón, per la qual cosa, ha dit, «les dades d’avui s’han de valorar amb molt de compte».

Divendres passat Madrid havia registrat 372 nous contagis en 24 hores (fins a un total de 76.145), mentre que Catalunya va comptabilitzar 64 (fins a 79.324) i Navarra 48 (amb un total de 6.666).