LA FAMÍLIA APORTA PROVES

Un jutge reobre el cas del crim d'Helena Jubany

La noia de Mataró va morir assassinada la matinada del 2 de desembre del 2001, després de dos dies desapareguda

helena

helena

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat de Primera Instància núm. 2 de Sabadell (Barcelona) ha acordat reobrir les actuacions respecte a un dels investigats per la mort Helena Jubany, que va ser assassinada el 2001 a la ciutat. La investigació del crim es va tancar sense resoldre’s el 2005: el delicte prescriurà quan hagin passat 20 anys (el 2021 per als qui no van ser imputats llavors, i el 2025 per als que sí).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que el magistrat ha acordat reobrir diligències d’acord amb l’informe de la Fiscalia.

La causa estava arxivada provisionalment des del 2005, i el 5 de juny la família d’Helena Jubany, que exerceix d’acusació particular, va entregar al jutge noves proves per reprendre la investigació.

La interlocutòria que va acordar el sobreseïment de la causa el 7 d’octubre del 2005 va justificar, sobre l’autoria del delicte, que «no s’ha d’atribuir de manera absoluta i incontestable» a cap dels acusats.

A conseqüència d’aquesta decisió, el jutjat prendrà noves declaracions i rebrà nova documentació relacionada amb els fets.

La família de la jove mataronina assassinada a la cocapital vallesana ha aportat noves proves que «qüestionen de soca-rel» les declaracions que van fer els testimonis fa prop de vint anys. Segons l’advocat de la família, Benet Salellas, les noves proves «fan caure» la coartada de Santi Laiglesia, un dels principals sospitosos del crim.

Jubany va morir la matinada del 2 de desembre del 2001, després de dos dies desapareguda. El cos va ser tirat des d’un terrat, completament despullat i ple de cremades. La mort de lanoia de Mataró, a més, està envoltada de molts misteris. Tres mesos abans del crim, per exemple, Jubany va rebre dos anònims acompanyats de begudes adulterades amb somnífers.

Notícies relacionades

El cas ha sigut recollit en la sèrie de TV-3 ‘Crims’, de Carles Porta.

 

Temes:

Assassinats