abans que prescrigui

L'entorn d'Helena Jubany, la jove que va aparèixer morta a Sabadell, demana que es reobri el cas

Els familiars i amics de la noia consideren que «hi ha prou indicis» per pensar que va ser víctima «d'un assassinat»

El seu cos va ser trobat el 2 de desembre de 2001 en un bloc de pisos del barri de l'Eixample, nu i amb cremades

zentauroepp32918635 juzgados sabadell170628192031

zentauroepp32918635 juzgados sabadell170628192031

1
Es llegeix en minuts
acn

L’entorn pròxim d’Helena Jubany, la jove de 27 anys que el 2001 va aparèixer morta al pati interior d’un bloc de pisos de l’Eixample de Sabadell, ha posat en marxa una campanya perquè es reobri el cas i s’aclareixin els fets. 

Els impulsors de la iniciativa han fet públic un manifest en el qual assenyalen que «hi ha prou indicis» per pensar que aquesta mort «va ser un assassinat amb caires masclistes». En aquest sentit, indiquen que el fet que la víctima no fos originària de Sabadell «va determinar el curs de la investigació i les seves nefastes conseqüències». 

L’última vegada que se la va veure amb vida va ser el migdia del 30 de novembre del 2001. Dos dies més tard un veí va localitzar el cos sense vida de la jove, nu i amb diverses cremades.

Els familiars i amics d’Helena Jubany han creat una pàgina web amb un text titulat Manifest Sabadellenc que reclama l’obertura del cas «abans que prescrigui definitivament». En aquest sentit demana als ciutadans que s’afegeixin a la petició aportant les seves firmes.

«Hi ha prou indicis per pensar que els presumptes responsables van ser persones de Sabadell», explica el text, que remarca que, «malgrat el pas del temps, és imprescindible conèixer la veritat, confortar la família i amics, i que es faci justícia».

El manifest recorda que la víctima va aparèixer morta al pati interior d’un bloc de pisos del carrer Calvet d’Estrella de la capital vallesana i remarca que en aquest edifici vivien dos membres de la Secció Natura de la Unió Excursionista de la ciutat, de la qual Jubany formava part. 

Una d’aquestes persones era Montserrat Careta, que va ser preventivament empresonada el 2002 i es va suïcidar a la presó, i l’altra, la seva parella, Santiago Laiglesia, que va estar imputat però no va ser empresonat ni detingut. «El cas no va arribar a judici i va ser sobresegut el 2005», lamenten els familiars i amics.

Notícies relacionades

«El conjunt de la societat civil sabadellenca ha de fer públic el seu suport a les famílies afectades, i aportar a la justícia totes les dades i informacions que puguin ajudar a aclarir els fets», sentencia el text.

Més notícies de Sabadell