amplia la xarxa de seguretat

Aragó limita l'oci nocturn i prohibeix penyes i 'botellon'

Se sol·licita el confinament dels casos 'estrets' donin o no positiu en les proves PCR

zentauroepp53952438 graf602  zaragoza  01 07 2020   una sanitaria realiza un tes200723193629

zentauroepp53952438 graf602 zaragoza 01 07 2020 una sanitaria realiza un tes200723193629 / Javier Cebollada

1
Es llegeix en minuts
El Periódico de Aragón

La consellera de Sanitat del Govern d’Aragó, Sira Repollés, ha comparegut en roda de premsa després de la reunió que han mantingut amb els portaveus parlamentaris de les Corts d’Aragó sobre fonts d’informació, detecció i seguiment de casos i contactes de coronavirus. En la seva cita amb els mitjans de comunicació han incidit en tres aspectes primordials per sostenir i augmentar la xarxa de seguretat contra l’extensió de pandèmia de la Covid-19. Es produirà una ampliació el nombre de rastrejadors, se sol·licita el confinament dels casos ‘estrets’ donin o no positiu en les proves PCR i s’estendran les restriccions (penyes, hostaleria i oci nocturn) a tot l’Aragó. Queden prohibides penyes i ‘botellons’ i la limitació de l’oci nocturn afectarà la Comunitat sense excepcions.

L’objectiu immediat és la contractació de nous rastrejadors davant les necessitats vigents de control del virus, en línia ascendent a Saragossa capital i més controlada en altres comarques. Repollés, a més, ha incidit en el missatge del distanciament social com a barrera imprescindible i en l’obligatorietat que els casos estrets s’han de confinar per iniciativa pròpia. «Quan detectem un cas estret en les PCR, cal confinar-se 15 dies si existeixen símptomes i deu si no n’hi hagués. Ser negatiu en aquestes circumstàncies de proximitat amb un malalt no significa que me’n pugui anar de vacances. S’exigeix una responsabilitat social», ha remarcat la consellera.

Notícies relacionades

Repollés treballa per a un grup de mediadors culturals facin arribar aquest missatge amb nitidesa i contundència a tots els àmbits de la població. «En el cas que el confinament no es pugui fer a la llar habitual, s’oferirà un lloc alternatiu i es garantirà l’assistència mèdica corresponent. Volem que tota la població compleixi». Sanitat té previstos com a possibles espais alternatius la Sala Multiusos, un hotel i dispositius residencials amb atenció de la Creu Roja. «Confiem que no siguin necessaris». Per si fos necessari, està previst un call center informatiu que estarà format per infermers i metges jubilats que vulguin sumar-se en qualitat de voluntaris per a l’atenció de trucades.

Així mateix, les mesures restrictives que afectaven la capital aragonesa i que han sigut sol·licitades per alcaldes de les comarques, es faran extensives a tot l’Aragó. El control sobre el ‘botellon’, l’oci nocturn, les penyes i la limitació de grups 10 persones com a màxim s’aplicaran a la Comunitat.